Tuesday, May 13, 2014

Review Sister’s Wedding #12 : Official Photographer


Assalamualaikum  (",)

adik nik decided last minutes.
mula-mula tak nak professional photographer untuk majlis akad nikah sebab nak jimatkan kos
tapi fikir better ada professional photographer untuk snapkan gambar.at least photographer tu boleh ajar cara pose-pose yang menarik untuk kita tampak lebih menonjol di dalam gambar.

 nak review official photographers (OP) untuk 2 majlis.
 adik nik ada 2 official photographer.
sorang untuk majlis akad nikah dan outdoor dan sorang lagi untuk majlis resepsi
kita review yang official photographer untuk majlis akad nikah dulu yea

adik guna khidmat Azliani Omar photography.photographer perempuan.
Azliani Omar photography



bagi nik, photographer  ni lebih fokus pada muka.
gambar pengantin full view berdiri tak ada
waktu akad nikah, semua spontan, semua laju.
photographer kene pandai cari moment-moment indah untuk di capture.
kalau kita boleh snap sendiri buat apa nak upah photographer pro kan.suka jurugambar yang capture detail contoh cincin apa pengantin pakai, hantaran, detail baju dan kasut pengantin.

nik paling suka tengok outdoor photoshoot dari Yanie ni.cantik sangat.pandai dia edit.
edit pun tak nampak macam edit sangat.


lawa kan :)

maybe ada pengantin yang tak selesa nak berposing dengan photographer lelaki kan
so boleh pilih photographer perempuan.

0109110901

PhotoAura lak official photographer untuk majlis resepsi adik.
adik bongsu kami yang suggest.sangat profesional dan terkenal di Kelantan.
cantik gambar masa majlis resepsi
 kalau sendiri yang ambik rasanya susah nak dapat angle cantik.
yang ni banyak pilihan gambar.sampai 800 kpg ko. maybe sebab masa majlis panjang kan.so byk la gambar yang dapat snap.


yang shoot wedding adik ni, kami panggil Abang Rizal.profesional.
pandai menceriakan suasana.
yang paling best gambar dengan family la.macam-macam gaya paksa kami buat..haha
Ayah dan Ma pun join skali
kalau family sendiri yang snapkan gambar,confirm takkan dapat gambar macam ni..hihi



opsss..haha

4091-G Lorong Merican
15150 Kota Bharu
Phone 019-915 5666
Email aweengx@yahoo.com
Website http://www.photoaura.net

untuk rujukan semua b2b. :)
 Hopefully entry ni membantu korang okey



2 comments:

  1. bagus nik.. untuk rujukan masa depan.. hhi.. suka gak tengok hasil shoot dia.. cun2..

    ReplyDelete
  2. Memg puas hati khidmat photographer nih

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^