Sunday, May 4, 2014

Review Sister’s Wedding #2 : Dewan di Bachok, Kelantan


Assalamualaikum  (",)

entry kali ni nak buat review dewan.
majlis resepsi decide nak buat kat dewan. tak nak susahkan semua orang.
lagipun penat nak buat dua majlis selang sehari.
kami semua duk luar kelantan. so susah nak balik awal ke Kelantan.
takkan nak harapkan Ayah dan Ma,kesian mereka.
family mula-mula tak setuju,tapi akhirnya terpaksa setuju.
syarat Ayah kami, buat kat dewan berdekatan rumah. tak nak dewan kat bandar KB. leceh sebab dah la jauh dari rumah.nanti takut terpaksa harung jem.lagi susah.huhu
ada 2 pilihan dewan kat Bachok ni. Irama Inn dan Irama Beach.adik pilih Irama Beach
dua dewan ni berhampiran rumah jea

pilih dewan dekat dengan rumah sebab mudah nak angkut barang-barang
so kalau tertingal atau tak cukup apa-apa, boleh ambik balik.



dewan depan pantai.tu yang super duper best
boleh lepak kat luar dewan sebab kawasan redup.
parking senang


lebihan kerusi kat dewan kami letak kat bawah pokok rhu ni.
berkumpul la korang kat situ.


dewan biasa saja.kami tak jemput ramai tetamu pun.
lebih kurang dalam 300 orang ahli keluarga terdekat jea.

keadaan dalam dewan
dewan tak terlalu kecil dan tak terlalu besar


nak kena warning siap2, pengurusan dewan kat sini kureng skit. 
so sehari sebelum majlis korang kena cek dewan dah di bersihkan or belum.
silap kami tak cek awal2.datang pagi masa majlis tu, dewan tak kemas lagi.
dugaan btol.fuhhh.yang bersih pun sorang lelaki jea, berlagak pulak tu.
siap kami ni yang pi sapu sampah tau.geram jea rasa.tapi ok la.boss dia kurangkan harga dewan tu.

dewan tu tak ada la kotor sangat. sapu skit dah ok la.
cuma letak la meja dan kerusi lebih kat tempat lain.
nampak tak meja sebelah ma saya tu.sepatutnya tak perlu ada dalam dewan.
bila kami tanya, lelaki tu jawab mmg kerusi dan meja ni akan ada kat situ masa majlis.
pastu kerusi meja nak letak makanan, nak suh kami letak kat luar??

kami ni bukan yang jenis cerewat tau.
tapi bila bercakap dengan orang berlagak. iolss memang pantang
dia sound adik sebab masuk dewan dengan kasut.
eh helloo.takkan nak bukak kasut lak dalam dewan ni.
tak ada orang buat la beb.even dewan 5 star pun tak perlu bukak kasut.
kalau kotor pun kami jugok kot yang sapu.

yang tak best sal aircond. tak sejuk sangat. dah la tak sediakan kipas lak tu
menahan panas la kami ni.tapi fikir kalau buat kat rumah pun sama jugak la kan.
so sabar jea la. majlis kenduri majlis terbuka.takkan nak tutup dewan lak kan.huhu

nak memudahkan pengantin make up dan tukar baju, kami sewa 3 bilik.
1 untuk pengantin, satu untuk family pengantin lelaki dan 1 lagi untuk family kami bersiap dan solat
gambar bilik lupa nak snap.bilikya sebelah dewan jea
tak cantik pun biliknya.huhu


bagi nik, yang best bila sewa dewan kita tak perlu fikir nak kemas bila abis majlis.
tinggal jea gitu.kita bayar kan..mihmihmih

review ni bukan nak tutup periuk nasi diorang yea,tapi nak orang lain lebih berhati-hati
kalau asyik nak tutup sebelah mata jea, tak bagus jugak kan.
harga korang runding sendiri, kalau korang berminat yea.

Irama Beach Resort
Lot 1104, Jalan Nipah, Kg. Belongen Nipah,
Bachok Kelantan 16300 Malaysia

4 comments:

  1. Kalo sy pun panas kalo jnis laki cenggitu...

    ReplyDelete
  2. Salam tuan tanah..

    rajin gak jengah blog tapi tak rajin tinggal komen. suke baca review kali nih. saya setuju part last tuh. bukan nak tutup periuk nasi orang tapi kadang2 kene bagi orang sedar jugak ye dak. selalu jadi camtuh.ish ish ish

    neway, selamat pengantin baru kpd adik nik. semoga kekal sampai jannah. amin. majlis yang cukup bermakna ;)

    ReplyDelete
  3. heish....orang kita buat bisnes, dah masak sangat dah. Asal boleh jer kan. Tapi buat kat dewan mmg tak yah pening2 kan, mmg senang urusan.

    ReplyDelete
  4. senang kan buat kat dewan.. takdela penat kemas rumah.. huhu..

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^