Monday, May 5, 2014

Review Sister’s Wedding #3: Hantaran Lelaki dan Perempuan


Assalamualaikum  (",)

update sementara rajin ni.
masih tak habis lagi mereview. harap korang sume tak bosan. muehaha
so, entry kali ni nak review pasal hantaran pulak la.
tema biru turqoise sebelah pengantin perempuan dan warna warni sebelah pengantin lelaki...haha
hantaran dari pihak perempuan. semuanya ada 9 bekas hantaran.
hantaran hasil DIY student medic uolss..kagum :)
adik bongsu kami balik seminggu sebelum majlis
gigih la dia siapkan semua hantaran ni. tabik spring la.memang kreatif
nanti masa majlis sendiri, boleh buat DIY jugak.


cantik sangat bila tersusun macam ni :)

Kemeja dan Tie

Kasut

Chocolates

Set Pewangi

Buah-buahan

Jam Tangan

Wallet dan Tali Pinggang

Cincin
gigih adik jahit bunga riben tu satu-satu

Sejadah dan Kain Pelikat

Hantaran dari Pihak Lelaki
ada 7 dulang semuanya.
kalau ikut 9 jugak. tapi cincin dan wang hantaran dah bawak masa akad nikah

Buah-buahan

Pulut Kuning

Wangian

Kek

Handbag dan Kasut
beli London ni. bila lagi nak ambik kesempatan kan.sementara adik kat sana
adik siap bawak balik beg besar semata-mata nak bawak balik barang hantaran kakak dia

Telekung
ni beli kat Bandung kalau tak silap



another shot of Jam


hantaran masa akad nikah. 3 berbalas 2.
Pengantin Lelaki bawak wang hantaran, cincin dan manisan
Pengantin perempuan cincin dan manisan
Hantaran cincin untuk lelaki recycle balik untuk majlis resepsi.tak cukup 9 dulang nanti..hihi


Wang Hantaran

Cincin

Manisan dari pihak lelaki

Manisan dari pihak perempuan

#throwback
beli kotak kayu dan hiasan hantaran kebanyakan dekat nilai 3
rasanya 3 kali jugak pengantin pi nilai 3.hihi

nantikan review seterusnya.stay tune..hihi

4 comments:

  1. Kalau saya nak coklat banyak2, hihihih :p

    ReplyDelete
  2. wah wah wah...gigih budak medic fly balik jauh2 semata untuk gubah hantaran kakak dia, untung betul, memang lawa pun hasil tangannya, tabik.

    ReplyDelete
  3. kreatifnya adik nik.. comey2 semua..

    ReplyDelete
  4. cantiknya..boleh jadi inspirasi untuk majlis saya nanti..

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^