Wednesday, May 7, 2014

Review Sister’s Wedding #6 : Majlis bertandang di Machang


Assalamualaikum

review tak ikut turutan yea. ikut suka hati nak review yang mana dulu.haha
ingat nak buat review akad nikah tapi memandangkan gambar soft copy ada dengan adik so kita kasi up review lain dulu
kali ni nak buat review sikit pasal majlis menyambut menantu di Machang Kelantan.
idea tetiba datang nak review majlis bertandang dulu

family adik ipar nik ni asal orang Kelantan jugak.
tapi family semua dah pindah duk Selangor
pinjam rumah mak cik diorang untuk buat majlis
majlis ni dibuat sehari selepas majlis kat dewan.majlis simple aje pun.just makan-makan
tak ada pelamin bagai. tak ada official photographer jugak . gambar semua dari kamera sendiri

baju pengantin perempuan, adik nik beli dari MiNaz Boutique.
baju pengantin lelaki recycle baju raya tahun lepas. jimat kos katanya :)



Princess Dress.
Material: Full Silk Crepe Satin with beaded lace

close skit baju untuk majlis bertandang
adik bongsu nik ubah suai skit. tambah lace dekat bahagian bawah.
lace bahagian bawah seakan sama dengan kat lengan. tak nampak beza pun kan
dari depan dan tepi

veil pun adik bongsu kami DIY .
close up gambar veil

make up sendirian berhad.adik bongsu kami yang make up kan
serba boleh adik bongsu kami ni.dialah mc, dialah wedding planner, pengubah hantaran dan dialah jugak make up artis.

makanan yang pihak lelaki sediakan sedap.makanan kampung style
pak cik kitaorg siap tambah sampai 4 kali kot..huhu
balik rumah cek darah, naik.opsss..haa sedap sangat makanan sampai tak kisah








tengok gambar makanan ni, buat terliur pulak.aduhh..huhu

4 comments:

  1. Congrate utk adik Nik...sedapnya lauk kenduri...lama dah x mkn gulai kt kg..ank buah kawin nti x leh balik plk..huhu

    ReplyDelete
  2. siap ada tapai tu..
    pantang nampak tapai beras mesti terliur..
    kerabu pucuk paku pon lama dah tak makan..kat sini ada jumpa tapi tak sedap..

    ReplyDelete
  3. Cantil dress warna tu royal blue kan..akak nak tema wrn tu raya nanti hehe

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^