Sunday, May 11, 2014

Review Sister’s Wedding #9 : Butik Pengantin Pilihan Hati


Assalamualaikum  (",)

ni part yang paling mencabar dalam nak buat segala persiapan kan..lagi-lagi duk jauh dari kampung terpaksa la ambik cuti semata-mata nak cari butik pengantin yang sesuai.
ada beberapa butik yang adik nik terjah, Mazni Bridal jugak jadi pilihan hati

dalam pakej adik ada
pelamin rumah dan dewan termasuk bunga tangan + payung + bantal akad nikah
2 pasang baju lelaki dan wanita termasuk sampin, aksesori wanita (veil, rantai, crown)
kasut pengantin wanita
make-up 2x
hisanan meja beradap

owner butik ni Kak Ani.butik kat Cabang Tiga Melawi.
main reason berkenan kat butik ni sebab baju,
gojes gila baju-baju kat sini.banyak pilihan la.
butik lain kebanyakannya baju design lama.huhu..
tak perlu baju vouge2.just nak baju design simple dan banyak pilihan warna.
sampai rambang mata nak pilih.sebab banyak warna yang cantik-cantik.

Pelamin Akad Nikah dan Resepsi

adik nik tempah 2 pelamin. satu untuk pelamin akad nikah di rumah.
satu lagi pelamin di dewan.




tak perlu guna fresh flower.still nampak cantikkan


mini pelamin for Majlis Nikah
adik bgtau pelamin nikah simple jea, kalau cenggini bukan simple dah ni.huhu

yang nie pulak pelamin kat dewan..termasuk meja beradap, karpet merah dan pintu gerbang
takde sanding-sanding pun.just untuk bergambar
pssst! cantik kan pelamin ni




Meja Makan Beradap
ni pun penting jugak, harus la sediakan tempat khas untuk pengantin makan.
ikut kan Ma kami, dia tak nak buat makan beradap ni,membazir katanya.makanan tak abis.lol..ma ni.takkan la pengantin nak makan semua makan tu kot, jadi pengantin ni makan skit pun dah kenyang.kami yang bukan pengantin la yang makan nanti..muehaha

adik pilih pink untuk warna tema tempat makan beradap.
contra sangat warna dengan pelamin kan.tapi nik suka.



Make-Up Artist (MUA) 

make up lah antara benda wajib untuk pengantin.
sapa pun tak nak make up jadi macam opera cina kan.
make up Kak Ani sangat-sangat natural beauty. tak nampak terlalu tebal
 make up still tahan lama sampailah habis event nikah.pengantin siap rasa sayang nak buang make up

layan gambar make up hasil-hasil dari tangan ajaib Kak Ani
make up masa akad nikah
make up nampak natural even tebal







make up masa bersanding




Baju Majlis Resepsi

adik ambik 2 pasang baju untuk melaram masa majlis resepsi.
1 kaler pink + biru turquoise dan 1 lagi warna kuning. yang kuning tu untuk outdoor photoshoot petang lepas majlis tapi sempat la posing skit masa kat dewan.
dua-dua baju ni nik suka. veil dia pun cantik. up to date la.

layan la gambar yea :)

pandangan dari depan

pandangan dari belakang

suka tengok veil, cantik.hiasan manik sarat kat bahagian kepala.
sesuai sangat la untuk pengantin

cantik kan gabungan warna pink + biru turquoise ni


close up baju pengantin perempuan

baju pengantin perempuan

baju pengantin lelaki

persalinan kedua untuk majlis resepsi












inner tudung dan shawls halfmoon tak termasuk dalam pakej yea.
tu pengantin beli sendiri.hihi

so bakal pengantin di Kelantan boleh terjah butik untuk lebih detail tentang pakej mereka yea



7 comments:

  1. cantiknya pengantin...baju bunga tangan...semua lahh..sweet...tahniah ek kat kakak...

    ReplyDelete
  2. cantikkkk.. semua cantikkk.. make up tu penting kan sbb nk pakai lama..

    ReplyDelete
  3. salam nik..sy kawin dulu pun ambik set pelamin, makeup, baju dengan mazni bridal jugak
    kk ani makeup mmg cantik kan?
    pastu my sis siap ingat make up nikah dengan make up sanding org lain2 yang buat padahal kak ani sorang je make up.hihihi
    aduhai bestnya kawinnnnnnn ;)

    ReplyDelete
  4. cantik pengantin! baju baju pun gojesss...

    ReplyDelete
  5. puas hati cuci mata layan gambar2 ni semua, fresh jer nampak and kaler pun harmoni, tak sakitkan mata, pengantin sah sah la cantik macam kakak dia kan.

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^