Thursday, June 12, 2014

Projek Ubahsuai Rumah #1 | Sebelum Ubahsuai


Assalamualaikum 

sebelum pindah, nak kena buat renovate rumah skit.
nak tak nak, kena jugak renovate.beli rumah sub sale macam gini la
share gambar-gambar sebelum renovation.tak beria sangat renovate untuk kali ni
just baiki mana yang rosak, macam toilet kat master bedroom, tingkap bilik tetamu.
kami cat luar dalam rumah dan tukar semua pintu
yang penting tukar parkir atas ke lantai kayu.weee

gambar rumah kami sebelum kerja pembersihan dan renovation
walaupun tak menarik tapi owner lama dah bersih kan
so tak ada la nampak teruk sangat kan

jemput masuk kalau tak malu..hihi
rumah kami jenis cluster.
\


kawasan sekitar rumah




tanah sekangkang depan umah


keadaan dalam rumah
ruang tamu..sederhana besar.cukup la untuk letak sofa dan meja makan









view dari tangga

bilik bawah.muat katil jea..hihi
ok la kan. ni confirm bilik tetamu dan orang-orang tua yang susah nak naik tangga.hihi
lagipun sebelahnya ada tandas


ni dapur.kosong jea.hanya ada singki

tangga

tingkat atas
parkir dah rosak teruk. yang ni harus tukar
tukar ke lantai kayu nanti. yang ni saya paling excited.
thanks en hubby tunaikan permintaan isteri awak walaupun harga dia agak mahal.opss

kat tingkat atas ada 3 bilik
masterbedroom ni luas.suka sangat.ada bilik air sendiri





bilik ke 2



tandas tingkat atas



bilik ke 3 muat2 almari jea...haha


cantik ker tidak lepas di renovate.nanti kan entry seterusnya
tak cantik pun redha jea la. nak cepat sangat pindah kan..haha
yang tak best sendiri kena handle.en hubby outstation.stress mak nak. tapi bertabah jea.huhu

3 comments:

  1. Hehehe.. tahniah kak Nik.. akhirnya... oklaa, slow slow, lama - lama mesti cantik,yang penting ada tanah sikit buat - buat tanam bunga pun dah okey daa :)

    ReplyDelete
  2. Wah... nik dah beli rumah?bestnya da ada umah sndiri n dpt renovate sana-sini ikut taste sndiri :) all the best nik... hati2 handle renovation sndiri tau...

    ReplyDelete
  3. bestnya akak dah ade umah sendiri....senang tak urusan beli rumah ni...?

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^