Sunday, June 15, 2014

Projek Ubahsuai Rumah #2 | Progress Ubahsuai Part 1


Assalamualaikum

proses renovation rumah masih berjalan.
excited memang la super excited..yea la rumah sendiri kan.
skali tengok proses dia..fuhhh..banyak jugak nak buat renovation ni
by hook or by crook kene pindah sebelum bulan 7. kontrak rumah sewa last bulan ni
sebelum bagi kunci harus la make sure rumah bersih

semalam first time tengok rumah selepas seminggu renovation.
omg..my rumah..macam apa dah..huhu


proses tukar pintu baru...pasang frame pintu dulu.weee
bye2 pintu lama..haha



parkir pun dah tak ada


ikut en hubby, dia nak pasang pagar cermin kat tangga
tapi bajet kali ni cukup2 untuk cat dan lantai kayu sahaja,
so pagar cermin masuk dalam bajet akan datang yea
yang penting lantai kayu idaman nik ada.hihihi

tingkap bilik tetamu.

master bedroom akan di cat warna purple. nasib la en hubby
sapa suh biarkan isteri pilih warna sendiri kan.
so harus la cik isteri pilih warna feveret dia. tapi confirm cantik. haha



bilik air master bedroom ada problem
so buat water proofing.kalau tak akan leaking kat syilling luar rumah






minggu depan proses cat rumah dan pasang lantai kayu.
sangatlah teruja nak hias rumah sendiri.ntah apa jadi tak tahu la nanti.
dah mula berangan sudut ni nak letak apa,dinding ni nak lekat apa. haha.
walaupon tak sebesar mana, at least, rumah sendiri kan )

6 comments:

  1. mesti tak sabar nak deko2..
    lya pon x sbr tgu rmh siap..dlm thn ni siap kot,,

    ReplyDelete
  2. Wah...tok sbr nk tgk kak nik. Umoh ni kat mano kak nik?kl ko klate?

    ReplyDelete
  3. sukanya pasang lantai kayu, idaman saya :)

    ReplyDelete
  4. BESAR DAN CANTIK .. XSABAR NAK NENGOK LEPAS D CAT . HIHI

    ReplyDelete
  5. Tak sabar nak tengok wajah baru rumah kak nik. Mesti cantik ni.. Nanti kak Nik blh review pasal kontraktor tak? hihihi

    ReplyDelete
  6. nik, berapa habis semua utk renovate ni??

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^