Monday, June 9, 2014

sepanjang jalan ke Dungun


Assalamualaikum  (",)

fuhhh..penat tak hilang lagi. baru balik dari Dungun semalam.
ikut hati malas jea nak pi kerja arini..haha
ke kenduri kahwin anak kepada anak angkat ayah nik..so pengantin dan nik kira pangkat mak saudara dan anak saudara la. walaupun angkat saja.faham ke idok.haha

bertolak ke sana sabtu pagi.sempat singgah rumah kakak di Jerantut.
faham-faham la bawak ayah nik.orang tua kan.
nak kena cari tempat berhenti yang selesa tuk berehat sekejab.
so nasib baik dalam perjalanan boleh singgah rumah kakak walaupun terpaksa masuk ke dalam skit

apapun letak gambar #selfie dulu.walaupun gelap.haha

sempat makan tengah hari kat Jerantut sebelum mulakan perjalanan ke Dungun.
macam-macam ada.ikan patin.ayam.telur.


dalam perjalanan tu, singgah beli lemang kat Kijal





gerai-gerai lemang ni sentiasa buka sepanjang tahun, 
ada sata jugak.selain itu ada serunding dan jeruk2 buah 

bermalam di rumah mertua abang kat Dungun.kenduri esok harinya.
cantik tak pelamin? ermm..erkk..ermmm..opsss
no comment..hihihi

pengantin baru bersanding kul 3.
so biar pengantin lama rasmi dulu
selamba jea duduk dan snap gambar. tak mintak izin pun.
kata anak saudara. so tak kisah la mak saudara rasmi dulu yea







makanan kenduri sedap.
yang penting tercapai jugak hasrat Ayah nik nak ke sini.
dulu Dungun dan Kemaman di la tempat Ayah nik cari rezeki.

sebelum balik tu, sempat lagi singgah beli Lemang dan Sata.
beli keropok Lekor jugak.sedap







perjalanan yang panjang dan memenatkan tapi enjoy sangat


2 comments:

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^