Tuesday, July 8, 2014

Perabot Hunting


Assalamualaikum  (",)

sejak nak pindah rumah ni, otak asyik fikir sal rumah jea.
sibuk cari kelengkapan untuk masuk rumah baru..
excited tapi pada masa sama stress..haha
nak masuk rumah baru macam-macam la nak kena setel. paling penting nak kena gak ada duit dalam tangan.duit mengalir macam air jea.

sabtu lepas ker Avenue Concept, Puchong.saja survey2 perabot
hajat hati nak beli sofa untuk rumah baru. perabot lain tu kita guna yang lama sudah.
sofa yang lama dah rosak so harus la ganti baru.







berkenan dengan sofa ni.selesa jea bila duduk.
harga?? RM 3700.gulp..haha

survey2 dulu.tak nak beli tergesa-gesa. biar mahal skit asal boleh guna lama.

beli 2 perabot dulu.laci almari untuk letak baju dan rak tv untuk bilik utama
ni beli dekat ngan rumah jea.dah kenal uncle tu.so dapat la harga istimewa.hihi
dua-dua warna putih.nak sesuaikan dengan warna set bilik tido kami.



esok pindah rumah.setelah berminggu-minggu tertangguh
fuhhhh..dah terbayang dah penatnya macam mana..haha

10 comments:

  1. cantik yg puprle first tu..

    btw, selamat berpindah rumah yer sis..

    ReplyDelete
  2. Seronoknya nik dapat duduk rumah baru
    Sebab tu pernah terbaca, if xde rezeki anak lagi, Allah bukakan jalan rezeki yang lain dulu.hihi setuju tak?

    ReplyDelete
  3. cantik sofa tu nik..
    bestnya dah pindah umah sendiri..nik beli kat putra perdana jugak ke??

    ReplyDelete
  4. pindah rumah time puasa ke? wahhh double penat..

    sofa yg last tu memang lawoooo.. -_-

    ReplyDelete
  5. nik liza chop yg pepel tu heheheh cun!

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah... bestnya pindah umah. Cik Ya pun nak pindah umah tapi tunggu rumahsiap renovate dulu. Tgh tnggu kelulusan Majlis Daerah... Minta2 cpt la settle huhhh... Duk berangan2 gak mcm ner nak deco2 umah. Raya nie Nik umah baru la ye...

    ReplyDelete
  7. Wah bestnya....kalau nik nak idea boleh join kat fb susun atur....

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^