Sunday, August 3, 2014

Cerita Raya Kami


Assalamualaikum  (",)

dah seminggu raya, baru sempat nak update cerita raya
Selamat Hari Raya semua.macam mana raya korang??
ok tak? mestilah ok kan,nama pun raya, letih tu biasalah

Alhamdulillah, tahun ni dapat beraya dengan en hubby
dan nik beraya kat kampung belah en hubby.so balik Simpang Renggam,Johor.
dah 2 tahun en hubby tak balik raya.bagi can la dia nak beraya dengan family sendiri kan.
*baiknyer..isteri sapa la ni..hahaha

tema raya kami tahun ni adalah peach so baju pun recycle baju masa majlis nikah adik bulan 4 aritu.nik pakai MEDINA jubah dress dari Fabulous Heejab Boutique. 


ni jea gambar raya kami suami isteri untuk tahun ni.
gambar dengan family mertua pun tak sempat snap.huhu

tapi sempat la snap gambar makanan masa first day raya.
tu pun tak semua dapat snap.
mak mertua masak rendang, lontong dan mee sup untuk raya pertama.



rendang daging




rumah mak mertua, tak sah kalau tak ada 10 lebih balang kuih raya.
banyak nau. sebulan raya pun ada lagi



raya pertama beraya dalam 4 buah rumah.paling jauh beraya ker Segamat.
raya ke tiga sambung beraya.konvoi ngan adik beradik en hubby. 5 buah rumah kot kalau tak silap.sampai ke malam beraya.sakan kan..huhu.


Selamat Hari Raya Aidilfitri semua
semoga raya tahun ini raya yang bermakna untuk awak awak semua.



4 comments:

  1. salam. kalau dekat nak jugak sy datang beraya ehehehe,,,selamat raya :)

    ReplyDelete
  2. selamat hari raya to nik & suami

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^