Tuesday, August 5, 2014

Relax Santai di Pulau Tioman Part 2


Assalamualaikum  (",)

aktiviti kami sepanjang kat Pulau Tioman cuma lepak dalam bilik, makan dan minum,
mandi laut dan pool, jalan-jalan tepi pantai dan round Tioman dengan motor sewa.
tak ada aktiviti snorkelling or aktiviti laut lain..huhu
this time ke pulau memang just nak relax santai tepi pantai.dan mengadap laut jea

isi perut dulu yea sebelum jalan-jalan kat pantai.
breakfast chicken porridge, buah dan puding roti.semua yang nik pilih sedap belaka :)
breakfast start dari kul 7 pagi - 10.30 pagi.






dah siap breakfast, kami lepak tepi pantai.










nak mudah bergerak, kami sewa motor.
tak mampu la nak berjalan kaki macam omputeh tu.
kental btol hati diorang berjalan tengah panas terik.
lagipun berdua jea. sewa motor kat sini RM80 untuk sehari. bila tawar dapat RM 70.
naik moto lak tak payah pakai helmet.tak ada sapa nak saman.huhu

first kami ke Taman Laut Tioman
cuaca sangat panas masa ni. memang sun burn la naik moto tengah panas terik ni.
dah la tak pakai sun block...terlupa daaa

Pejabat Taman Laut Pulau Tioman.










and then ker Marine Park . terletak depan Pejabat Taman Laut Pulau Tioman jea
ramai gila orang snorkeling .banyak boat dari kawasan lain datang sini.
 air lautnya sangat cantik. kat sini korang boleh snorkeling dan bagi ikan makan







next kami ker Kampung Juara.naik moto jea.
mencabar uolss...tengok la jalannyer.dah la jauh. huhu..tapi sweet memory.




dah sampai.fuhhh..lega.bergegar bontot naik motor dengan jalan yang tak elok.
singgah lunch kat Kampung Juara





Jeti Kg Juara









penat balik dari Kg Juara.rehat dan tido sekejab.
set jam kul 4, nak mandi pool dan laut..hihi



makan malam kami makan kat luar, jumpa gerai mana2 jea kami singgah
dapat minum air kelapa freshh..fuhhh..sedap


dalam perjalanan balik ke hotel, kitorang singgah Duty Free Shop kat Tekek. 
nama je duty free tapi harga coklat dan souvenier mahal gak.
nak beli souvenier better beli kat Jeti Mersing jea.lagi murah dan banyak pilihan
Fridge Magnet kat Duty Free Shop harga RM7 lebih untuk 1 jea.
kalau kat Jeti Mersing korang boleh dapat 3 Fridge Magnet


esok harinya, dah nak balik.bye bye Tioman
murah rezeki dan dapat bonus kami datang lagi..hihi





next Pulau dalam list, Pulau Redang or Pulau Perhentian
hope dapat pi tahun ni * mood berangan

5 comments:

  1. lamanya tak nengok cik nik, rindu!!!! wah wah wah bercuti ke pulau lagi tu, best best. selamat hari raya.

    ReplyDelete
  2. Bestnya g tioman! Xsmpai lg dkt sna. Cantik pulau dia

    ReplyDelete
  3. wahhh bestnya...selamat hr raya sis :)

    ReplyDelete
  4. wah hebat banyaknya gambar informasi...

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^