Sunday, October 5, 2014

menu malam raya


Assalamualaikum

Selamat Hari Raya Aidil Adha untuk semua umat Islam
semoga kita semua dalam rahmat dan lindungan Allah SWT
raya ni korang balik mana? nik dan en hubby beraya di Puchong jea.
buat semua yang pulang ke kampung, 
semoga selamat perjalanan pergi dan balik.

malam semalam sempat makam-makan rumah adik.
sambut raya awal sebab ada sorang lagi adik nik keje pagi raya
datang umah orang selfie.buruk nau perangai
bukan nak pi tolong kat dapur..muehaha



nak tayang menu malam raya.adik nik masak laksam dan roti jala
dua2 feveret nik ni.harus la ku telan dua2.
memang sedap.. lama tak makan.
jangan mimpi la kalau nik nak buat sendiri..memang takkan buat punya.muehaha










selain makanan,set blossom tupperware hijau yang letak laksam dan roti jala ni macam menarik jea.hihi
terus mintak adik belikan 1 set.  
bila masak nanti letak jea dalam ni.so tak payah pakai tudung saji bagai
selalu senduk kena letak luar..kalau letak dalam bekas nanti tak boleh tutup rapat
tapi bekas ni, senduk pun boleh masuk dalam, ada lubang muat-muat tuk senduk.

terima kasih ja.terima kasih sebab tak pernah berkira.kalau masak tu selalu ajak kami makan
dah la ajak makan, siap bekalkan makanan tuk bawak balik
nanti masak sedap jemput makan lagi yea.
terubat rindu skit walaupun tak balik kampung

3 comments:

  1. Selamat hari raya..
    Tak balik kg pun takpe, asal famili ada di sisi.hehe

    ReplyDelete
  2. Bila tengok makanan banyak2 macam ni, terasa macam nak masak2 pula hehe. Raya yang lepas saya beraya di rumah panjang, ada khidmat komuniti sikit, tak sempat balik kampung

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^