Saturday, November 15, 2014

Tragedi November


Assalamualaikum

gambar sumber dari google

hari sabtu, 01/11/2014, lebih kurang jam 3 lebih nik mintak en hubby keluarkan duit kat mesin ATM RHB guna kad bank Standard Chartered.
duit tak keluar dari ATM, tapi dalam akaun dah kena tolak Rm1xxx
fuhhh, sakit hati kita wakkk..dah la bulan tu gaji lambat dari biasa.huwaaa

tolong jangan panik, gelabah or blur macam nik...muehaha
sebab bila jadi macam tu, kita akan lupa apa yang patut kita buat.
nasib baik la ada en hubby. sebab dia kalau bab2 gini boleh cool lagi.haha
en hubby call talian bebas tol yang ada kat mesin ATM tuk buat report
pihak RHB bgtau diorang ambik masa 3 hari bekerja tuk pulangkan balik duit tu.

lepas tu nik call bank yang issue kad ATM tu. 
call no telefon kat belakang kad ATM tuk buat report.call center dia kerja 24 jam.
simpan resit atau apa saja bahan bukti yang korang ada
perlu ingat tarikh, masa, tempat, jumlah duit keluar dan serial nombor mesin ATM untuk tujuan report sebab masa report tu diorg nak detail

isnin pihak Standard Chartered call mintak buat report lagi kat branch yang issue kad ATM tu
stress uollls.dah la busy ngan kije time tu. terpaksa gak keluar sekejab
tunggu lah 2 minggu untuk proses refund duit tu.
dalam kes nik, duit dapat semula dalam masa 2 minggu jugak la.

8 comments:

  1. Wah.. mujur juga dah dapat balik ya. Lega gitu. Kawan pernah kena kes gini juga, dia g report kena marah dengan pegawai kat bank tu. Biadap layanan orang tu..akhirnya dia buat laporan ke bank negara..

    ReplyDelete
  2. Nasib baik dapat jugak duit...kalu tak kes niaya jer....

    Macam mana lah secanggih mesin pun boleh jadi macam tu...atau kesilapan orang yang mengelola....

    ReplyDelete
  3. fwehh, nasib dapatkan. Hubby Syida hari tu jadi kat mesin atm dekat RnR Tapah. Rasa macam nak menangis sebab jauh dari rumahkan, hihihi. Now dah tak berani nak keluarkan duit dekat mana2 RnR daa.

    ReplyDelete
  4. Ish jenuh jugak bila jadi macam ni ye..sabar je lah.

    ReplyDelete
  5. Thanks nik for sharing this. Hope nanti olyn pun tak gelabah if jdi mcm ni:)

    ReplyDelete
  6. salam,

    akak pun pernah kena..antara maybank n bank rakyat.. tapi kita kena bertindak cepat n kena banyak kali follow up..semoga proses berjala lancar

    ReplyDelete
  7. ok noted...dh tau dh nk wt apa nti.klau x msti gelabah gak sy klau jd cmni

    smlm kad bank tcicir dlm keta pon dh gelabah igt kad jatuh ms kuar dr bank :p

    ReplyDelete
  8. alahai.. ujian sungguh.. tapi mujurla dpt semual duit tu

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^