Wednesday, December 31, 2014

Highlight of my 2014


Assalamualaikum

entry terakhir di Tahun 2014. 
jom imbas kembali kenangan pahit manis sepanjang tahun 2014

working life
overall dari segi kerjaya,tahun ni tahun yang sangat mencabar 
kalau ikut hati nak resign 24 hours.
tapi fikir banyak commitment hidup , kita hold dulu la niat nak resign.

 yang manis, rezeki dapat pekerja terbaik.walaupun tak sampai setahun kerja.

blum pernah MC tapi EL dan beberapa kali.opsss
skarang lebih matang. kerja sebelum ni kalau stress jea terus tak pegi kerja. 
skarang stress macam mana pun hadap jea.
lebih bertanggungjawab maybe. mati la puji diri sendiri lak.muehaha 







online shop
9 daripada 10 sumber rezeki ada dalam perniagaan. berpegang pada prinsip ni, 
nik dan adik buka perniagaan online kecil-kecilan.
Alhamdulillah, batch pertama dapat sambutan. so di teruskan kepada batch kedua.
teringin nak tambah item lain.kena fikir dulu nak jual apa. hehe


rumah idaman
Alhamdulillah, finally dapat beli rumah landed
syukur sangat akhirnya Allah permudahkan urusan tuk miliki rumah sendiri walaupun rumah 2nd hand .macam tak caya pun ada.rumah masih tak siap sepenuhnya
banyak lagi nak kena renovate.




family baru
bartambah 3 ahli baru dalam family kami. 2 orang adik ipar, sorang lagi anak saudara
yang syoknyer, dalam setahun ada 2 kenduri . 
selang sebulan lak tu. kalau dah jodoh tak kemana kan.
Alhamdulillah, majlis berjalan lancar. 

moga tahun depan, bertambah lagi ahli dalam family kita . yang confirm sorang akan keluar bulan feb ni. mak cik awak tak sabar nak jumpa awak.cepat keluar baby.

adik kita sorang lagi pun nak kawen bulan 4 ni.
tinggal yang bongsu jea lagi..muehaha




Aufa Nuha


dengan mommy to me. perut tak nampak pun.
patut posing dari tepi..haha
ambik berkat.kot2 melekat kat nik pulak kan.amin

Syawal with hubby

setelah 2 tahun tak dapat raya bersama, 
akhirnya tahun ni sambut raya bersama hubby.



30 tahun

bulan Ogos tahun 2014, iolss dah masuk 3 series.nik tak biasa celebrate birthday.
lagipun rasa macam dah tua sangat dah nak celebrate birthday bagai ni
boss siap beli sebijik kek lagi.en hubby lak send bunga dekat opis :) 
malu kitewww..huhuhu
2 minggu lepas tu ada lagi sambutan kat opis untuk staff lahir bulan Ogos




5 Tahun
29 November, genap 5 tahun kami nikah.
cepat nye masa berlalu.rasa macam baru semalam jea kami nikah.ewahh..gedik nau
orang kata the first 5 years ni challenging. fuhhh..dah lepas la maknanya.
so skarang masuk fasa ke 2 ( tahun ke 5-10 tahun) .Alhamdulillah
jauh lagi perjalanan kita.
my soulmate, my lover, my bestfriend , my husband
kami berbeza tp Allah temukan dua hati yg berbeza ini tuk saling mencintai..dan harapan kami semoga ia kekal hingga Jannah

dapat bunga lagi :)



Holiday
tahun ni sempat bercuti ke Pulau Tioman jea
InsyaAllah, harap tahun depan dapat ke tempat menarik lagi.
ke London mungkin * mood berangan






abah meninggal
kenangan paling pahit sepanjang tahun 2014. 
Allah lebih sayang kan Abah. saya yang baru 5 tahun jadi menantu pun terasa kehilangan Abah. apatah lagi en hubby. tak akan ada lagi kata2 nasihat dan semangat dari Abah.
moga Abah tenang di sana.Al Fatihah



dari segi kesihatan, 
Alhamdulillah saya diberi kesihatan yang baik sepanjang tahun, 

Overall, tahun 2014 adalah tahun yang mencabar
lots of thing happened in 2014.
Thanks Allah for all the god and bad memories
looking towards 2015 pulak.
semoga tahun mendatang akan lebih baik dari tahun yang sebelum

come on 2015..let the journey begins

6 comments:

  1. ALHAMDULILLAH memang membantu! =) Membantu untuk terus maju ke tahun 2015! =)

    AZIRA FOOD CHARITY di bawah kendalian saya dan AMALTEAM sedang mengumpulkan dana bantuan banjir. Boleh ke link blog saya seperti di bawah. Sumbangan terkumpul pada 2 Januari 2015 (Jumaat) akan diserahkan kepada pihak AMALTEAM.

    http://syahmizaludin.blogspot.com/2014/12/isu-hangat-azira-food-charity-dan.html

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah byk yg menarik berbanding dgn sedih . sis lak byk duka thn ni ... semoga 2015 lebih mudah perjalanannya ...

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah. selamat tahun baru

    ReplyDelete
  4. What a beautiful year akk..
    slmt thun bru 2015 ni lbh baik insyaallh

    ReplyDelete
  5. Wow banyak dah dicapai 2014. hihi tapi kenapa di hide kan wajah adik ipar tu ? kikikiki

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^