Friday, June 20, 2014

bertambah lagi koleksi souvenir


Assalamualaikum  (",)

Alhamdulillah murah rezeki  dengan pemberian souvenirs dari kawan-kawan dan family
tu tandanya mereka ingat pada kita.

tasbih dari opismate yang balik dari menunai umrah
pi beribadah pun sempat lagi beli souvenir untuk kawan-kawan opis
opismate lelaki yang bagi ni tau.waaa...buat iolss lagi kagum
jarang sangat la lelaki fikir nak beli souvenir bagai ni.tapi opismate nik sorang ni memang selalu beli souvenir.

ni opismate jugak yang bagi.kaychain dari Singapore

FM dari adik yang balik honeymoon dari Boracay, Filipina

dress dari adik yang balik bercuti dari Bandung
i love this dress.

terima kasih semua
tetiba rasa macam dah lama iolss tak pi bercuti
nak bercuti pleaseeee

Tuesday, June 17, 2014

Festival Floria DiRaja Putrajaya 2014


Assalamualaikum

busy packing barang kat rumah, tapi still lagi sempat jalan-jalan
release tension katanya. muehaha...alasan lebih
jalan-jalan kat Festival Floria jea pun.dekat jea ngan rumah.



Festival Floria  datang lagi..haha
 bermula dari14 hingga 22 Jun 2014.pukul 9 pagi hingga 10.30 malam
.lokasi baru dekat Presint 4

kali ni ada tiket masuk yea.tiket valid utk seharian.
kalau keluar,boleh masuk balik..janji tiket tu masih ada.
harga tiket :
RM3 untuk umur 13 tahun keatas, 
RM1 untuk umur 7 hingga 12 tahun.
Percuma pelajar sekolah beruniform

kami ke sini dalam kul 9 lebih
tu pun dah ramai orang.nasib dapat parking yang dekat. tak perlu menapak jauh
layan gambar dari photog yang tak pro langsung
en hubby outstation, so tak ada mood nak bergambar.
just ambik gambar mana yang sempat jea..hihi.

































rumah dekat.nanti boleh singgah lagi.
pi tengok waktu malam lak kan :)

Sunday, June 15, 2014

Projek Ubahsuai Rumah #2 | Progress Ubahsuai Part 1


Assalamualaikum

proses renovation rumah masih berjalan.
excited memang la super excited..yea la rumah sendiri kan.
skali tengok proses dia..fuhhh..banyak jugak nak buat renovation ni
by hook or by crook kene pindah sebelum bulan 7. kontrak rumah sewa last bulan ni
sebelum bagi kunci harus la make sure rumah bersih

semalam first time tengok rumah selepas seminggu renovation.
omg..my rumah..macam apa dah..huhu


proses tukar pintu baru...pasang frame pintu dulu.weee
bye2 pintu lama..haha



parkir pun dah tak ada


ikut en hubby, dia nak pasang pagar cermin kat tangga
tapi bajet kali ni cukup2 untuk cat dan lantai kayu sahaja,
so pagar cermin masuk dalam bajet akan datang yea
yang penting lantai kayu idaman nik ada.hihihi

tingkap bilik tetamu.

master bedroom akan di cat warna purple. nasib la en hubby
sapa suh biarkan isteri pilih warna sendiri kan.
so harus la cik isteri pilih warna feveret dia. tapi confirm cantik. haha



bilik air master bedroom ada problem
so buat water proofing.kalau tak akan leaking kat syilling luar rumah






minggu depan proses cat rumah dan pasang lantai kayu.
sangatlah teruja nak hias rumah sendiri.ntah apa jadi tak tahu la nanti.
dah mula berangan sudut ni nak letak apa,dinding ni nak lekat apa. haha.
walaupon tak sebesar mana, at least, rumah sendiri kan )

Saturday, June 14, 2014

#Throwback : random photo


Assalamualaikum

selalu banyak sangat idea nak menulis.
tapi bila depan laptop, idea hilang.huhu..so letak gambar jea la.
ni saki baki gambar masa majlis resepsi adik di Irama Beach Resort
nak jugak upload . banyak gambar candid






























pandang apa yg diri kita ada, dan belajar lah untuk menghargai. :)

nak letak semua gambar memang boleh juling mata korang tengok nanti
muehaha..so baik stop dulu
k bye