Saturday, August 30, 2014

Marrybrown + Secret Recipe


Assalamualaikum  (",)

2 tempat feveret nik dan suami.
 balik johor harus ke Marrybrown.
nik suka chicken porridge kat Marrybrown.ni kat Marrybrown, Kluang.
masa balik dari Mersing terus singgah sini. susah nak jumpa Marrybrown kat tempat nik ni, so bila balik johor, harus terjah Marrybrown.hihi


kalau kat Puchong, kami singgah makan kat Secret Recipe.
tempat feveret of course Secret Recipe, Cyberjaya
tak ramai orang.





kasi zoom skit. tengok gambar ni, lapar balik
bila potong ayam tu, cheese terus terkeluar.sedapnyerr



laparrrr

Friday, August 29, 2014

tudung inspirasi dari GAZA


Assalamualaikum  (",)

dah lama teringin nak beli tudung inspirasi bendera Palestin :) 
akhirnya beli gaza squircle scarf dari BUTIK eDast
bidang 45. ni bukan shawl yea tapi tudung empat segi bucu curve

selesa pakai tudung ni sebab boleh adjust size nak pendek or labuh
senang bentuk. kemas jahitan dia, suka sangat.
ada survey beberapa butik online tapi tengok jahitan dalam gambar pun dah tak kemas dan tak menarik pun bila 4 warna bergabung,
nik suka jahitan tepi halus pada tudung tu

bila tengok BUTIK eDast, terus jatuh cinta..lagi2 ni tudung bukan shawl
harus la grab cepat2. hihi

nak order ???
isi borang tempahan di website www.edastboutique.com
ATAU
PM di facebook Edast On Line
ATAU
whatsapp 0189665060 @ 0182861140


Thursday, August 28, 2014

Review Sister’s Wedding Ja & Faidz : Mazni Bridal & Bladik Adida Catering


Assalamualaikum  (",)

persiapan majlis kesyukuran ni kali ni lebih mudah sebab butik pengantin memang dah tak yah susah2 cari or survey.rasanya Mazni Bridal ni akan jadi bridal tuk dua lagi adik nik.
dah kenal Kak Ani masa jadi mak andam adik dulu so senang nak berurusan.
bincang pun melalui whataap jea.baju pun pilih sehari sebelum majlis.
Kak Ani tak mintak pun downpayment.
maybe sebab tak ada masalah payment ngan adik dulu so dia percaya kan kami.

suka make up Kak Ani ni.cantik btol bila dalam gambar.
adik nik make up kat butik. dekat jea dengan rumah.
iolss la jadi peneman setia. adik yang dulu pun iolss teman jugak.
nampak nau suka menyibuk..muehaha



acece..posing lentok yea..hihi

tak ada lak gambar close up make up yang bertudung
yang ni jea ada.




cantikkan adik kita.tengok la adik sapa..muehaha

baju pilihan adik nik.lawa kan
gabungan warna mint dan pink memang lawa.
bling2 baju pengantinnya.harus la bling2.nak pakai macam ni lagi tak tahu bila.
so masa jadi pengantin ni la merasa pakai gini 

close up skit



heels pinjam adik ..jimat

sempat la snap baju2 kat butik Kak Ani.






adik nak pelamin simple jea,
so pelamin sama dengan pelamin adik yang dulu cuma bunga yang berubah warna













berminat boleh contact Kak Ani yea
Mazni Bridal
0199792073

majlis kesyukuran ni kami guna catering .catering feveret Ma kami,Bladik Adida Catering
ni tak perlu downpayment pun.dah percaya kat Ma.
ada orang pelik nama Ma selalu senang jea nak booking catering kat sini. hihi
buat majlis masa bukan cuti umum or holiday selalu senang la nak booking.
lagipun setakat 300 orang tetamu. boleh selit jea kat mana2.




lauk sama jea dengan adik yang dulu. hihi
majlis kesyukuran yang teramat la simple but nik happy dan puas hati
 penat dia ya ampun. lagi2 nak mengemas bila majlis dah selesai. tapi puas hati dapat tolong Ma
bangga wei dapat tolong sampai abis majlis..haha

Tuesday, August 26, 2014

perfume baru


Assalamualaikum  (",)

yeayyyy..dapat perfume baru. cantik !!! dalam balutan lagi :)
satu untuk saya, satu lagi untuk suami




perfume Prada Candy
bau dia sweet2 gitu.sesuai sangat la dengan nik yang sweet ni.
haha...perasan sangat oooii.
Mont Blanc Legend untuk en hubby. bau strong dan long lasting.
wangi dia bila korang sembur kat badan, bilik pun berbau jugak..haha


suka sangat :)

Sunday, August 24, 2014

makan makan rumah adik


Assalamualaikum  (",)

Alhamdulillah murah rezeki semalam.dapat makan free
rumah adik jea pun.riak dia macam makan rumah retis or pak menteri jea.muehaha
datang2 rumah orang jea berselfie.cantik pulak warna dinding pink belacan ni
tetiba macam dah lama tak berselfie n tempek gambar kat blog
dulu setiap entry blog nak letak gambar selfie syok sendiri bajet cun tak sedar diri dah tua dan tak pernah pun cun.muehaha



bagi can la mak cik letak gambar selfie kali kedua yea nak.hihi



mari tengok apa yang adik saya masak


puding gula hangus.tunggu makanan lain masak.kita pulun makan ni dulu
pastu sambung makan cempedak goreng
tak ada dalam gambar, dah selamat dalam perut.
sedap sebab tu tak sempat pun nak snap gambar.
makan lak panas2.dengan air kepala lak tu.fuhhh..sedap 

ketam masak lemak dan ayam goreng



sambal udang petai



kacang bendi goreng



kalerful kan makanan kami.balik rumah senang hati
thanks ja.nanti masak jemput kami lagi..hihi

Sunday, August 17, 2014

enjoy ur holiday Ma


Assalamualaikum  (",)

dah seminggu Ma kat London. jenguk anak bongsu dia kat sana.
adik tak balik beraya tahun ni.alang-alang jumpa bakal menantu terus la.
eh!!..opsss..dah ada calon ker..muehaha

adik whatsapp gambar Ma kat sana.syoknyer. enjoy ur holiday Ma.
jangan lupa bawak balik souvenir.




alololo..sweet sangat ni..hihi

















so jom la kita menabung.
dengan harapan, tahun depan kita pulak yang sampai London.
mood berangan on....muehaha