Saturday, November 29, 2014

Promosi Prada Lace


**sticky post**

sila scroll ke bawah untuk entry terbaru.

Jualan murah sempena cuti sekolah.saaaangaaatttt berbaloi
Hot selling PRADA LACE !!!
Gred AAA(high quality prada lace)

Harga Promosi RM 70/meter
FREE POSTAGE !!!

if berminat nak beli..pm kami cepat-cepat.ready stok
Whatsapp 018 322 8727


Terima kasih atas sokong semua.

Selamat Pengantin Baru 5 tahun :)


Assalamualaikum

29.11.2009 - 29.11.2014
genap 5 tahun usia perkahwinan nik dan hubby.Alhamdulillah
macam tak percaya dah 5 tahun kita nikah
banyak dah berubah sejak first time kita jumpa

hari ni nak throwback gambar majlis bertandang kat Johor.
majlis yang tersangat la simple.but beautiful moment for both of us.
gambar tak cantik pun. tapi at least ada gambar kenangan
ni gambar 5 tahun lepas.dah rasa lain.agaknya kalau tengok gambar ni 10 tahun lagi mesti banyak lagi yang berubah kan

to hubby Mohd Hafidz, terima kasih untuk 5 tahun yang indah ni
Selamat Pengantin Baru 5 tahun :)
may Allah bless our marriage till jannah and you know i love you and always will













Terima kasih Allah for all this happiness.
dikurniakan insan yg melengkapkan kekurangan dan kelemahan diri 

Sunday, November 16, 2014

santai


Assalamualaikum

hari ahad bersantai dengan en hubby berdua jea.yes..just the two of us..gituuu
tadi ker Santai Putrajaya. pi tengok Siti Nordiana nyanyi,
lepas balik tu singgah ker one of my fav place tuk makan, Secret Recipes
kali ni order Chicken Lasagna. first time order.

dah penat menaip.so jom makan
Bismillah



Lasagna kat sini serve dengan roti..
sedap makan panas-panas.nanti boleh order lagi :)



esok isnin.kerja!! kerja!! kerja!!!
hmmmm...tak cukup la cuti 2 hari.huhu..nak sambung cuti boleh??



Saturday, November 15, 2014

Tragedi November


Assalamualaikum

gambar sumber dari google

hari sabtu, 01/11/2014, lebih kurang jam 3 lebih nik mintak en hubby keluarkan duit kat mesin ATM RHB guna kad bank Standard Chartered.
duit tak keluar dari ATM, tapi dalam akaun dah kena tolak Rm1xxx
fuhhh, sakit hati kita wakkk..dah la bulan tu gaji lambat dari biasa.huwaaa

tolong jangan panik, gelabah or blur macam nik...muehaha
sebab bila jadi macam tu, kita akan lupa apa yang patut kita buat.
nasib baik la ada en hubby. sebab dia kalau bab2 gini boleh cool lagi.haha
en hubby call talian bebas tol yang ada kat mesin ATM tuk buat report
pihak RHB bgtau diorang ambik masa 3 hari bekerja tuk pulangkan balik duit tu.

lepas tu nik call bank yang issue kad ATM tu. 
call no telefon kat belakang kad ATM tuk buat report.call center dia kerja 24 jam.
simpan resit atau apa saja bahan bukti yang korang ada
perlu ingat tarikh, masa, tempat, jumlah duit keluar dan serial nombor mesin ATM untuk tujuan report sebab masa report tu diorg nak detail

isnin pihak Standard Chartered call mintak buat report lagi kat branch yang issue kad ATM tu
stress uollls.dah la busy ngan kije time tu. terpaksa gak keluar sekejab
tunggu lah 2 minggu untuk proses refund duit tu.
dalam kes nik, duit dapat semula dalam masa 2 minggu jugak la.

Monday, November 10, 2014

simple menu untuk simple family


Assalamualaikum

bestnyer weekend kali ni.best sebab Ayah dan Ma nik ada kat sini.
awal-awal lagi adik dan Ma nik dah ke pasar borong Selangor beli barang basah.
seronok masak beramai-ramai dengan family.
masak simple jea . tapi menu yang ni buat makan bertambah.hihi


Masak Lemak Putih Sayur Bayam

Kerabu Pucuk Paku
yang ni feveret.sedap dia ya ampun.tak mampu nak cakap apa2..muehaha

Ikan Siakap Goreng

pastu dapat lak minum air kelapa fresh petik kat depan rumah.
ko mampu..muehaha..petik ok :)
ayah nik la beria-ria nak suh ambik kelapa ni.
2 hero kesayangan saya.



air kepala kelapa ni memang feveret kami anak beranak
rumah kat kampung memang penuh sekeliling rumah ngan pokok kelapa
campur lak dengan susu.minum sejuk2.fuhhh layan..hihi


Sunday, November 2, 2014

terlajak rajin


Assalamualaikum

sejak adik2 dah kawen ni, kalau kat group whattapp jea citer sal makanan.hihi
perubahan umo agaknya...muehaha
lagi best adik bawah nik tu rajin masak.
so boleh request kalau nak makan apa. just bagitau jea

ni permintaan adik yang tengah pregnant skarang.tapi dia tak dapat makan sebab jauh.haha
so iolss jugak yang dapat merasa.
pulut ikan rebus goreng cicah kelapa parut iolsss
pulut ni salah satu makanan yang popular kat Kelantan.
boleh dikatakan salah satu makanan kegemarantuk sarapan selain nasi.
tapi nik makan untuk makan malam. belasah jea.


nikmatnya dapat makan apa yang kita suka kan
lama dah tak makan ikan rebus goreng.cicah lak dengan kelapa parut..
fuhhh..senyum tak perlu kata apa..haha



adik siap masak lagi satu menu.nasi dagang uolsss
jenis dia tak pandai nak masak sikit. so dia bagi tapau bawak balik
untung kan..makan free lagi minggu ni


terliur tak?
terliur... pi masak sendiri..hihi