Friday, January 16, 2015

A Night to Remember


Assalamualaikum

Tahun 2014 ialah tahun yang sangat hectic dalam bidang kerjaya nik. 
tapi manis untuk di kenang. Alhamdullillah, syukur.
dapat anugerah pekerja terbaik untuk 2 tahun berturut-turut.


saya tahu ada yang tak puas hati bila saya dapat. 
tak sampai 2 tahun kerja dah dapat 2 kali anugerah pekerja terbaik

kita tak mampu nak paksa orang lain suka kan kita.
tak dapat pun orang akan mengata, dapat pun mengata jugak.
relax saje. bukannya penting pun dorang tu.
so pedulikan mereka. just be yourself asalkan kita tahu mana baik dan buruk.
always be a good person to anyone.

awak kerna percaya yang rezeki itu dari Allah,  bukan dari mereka
setiap orang Allah dah tetapkan rezeki masing-masing.
kalau kita tak dapat. anggap saja itu bukan rezeki kita. kita tak tahu Allah nak bagi rezeki kat arah mana.


setiap yang nik post kat blog tak ada sekelumit berniat riak or takbur. 
hanya nak share the happiness.
terima kasih buat kawan2 yang sentiasa positif.
moga tahun 2015 lebih baik dari tahun sebelumnya.


8 comments:

  1. tahniah.. menjadi resam pekerja lain akan ada yang cemburu dan iri hati. semoga sukses selalu.

    ReplyDelete
  2. Tahniah nik! Syukur alhamdulillah dpt award pekerja terbaik 2tahun berturut-turut...rezeki nik...lama tak jenguk blog nik...all the best nik! semoga dipermudahkan semua urusan nik... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks.nik pun lama tak jenguk blog faizah. sempat update blog jea.blogwalking tak sempat..huhu

      Delete
  3. tahniah nik... lumrah la PHD ni... kdg2 kita plak naik takut bl dpt the best performence... padahal penilaian dr pihak atasan... kita plak mjlnkn tugas yg diarahkn ngan sebaik mungkin... yg pntg apapun kita buat bila hati ikhlas in sha Allah ada ganjaran dr Allah... semoga nik terus success ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. btol la. masa first time nik dapat tu mmg fobia kot.rasa kalau tak dapat lagi bagus. maybe sebeb masa first tu tak sampai setahun kije dah dapat. yg kerja 5 tahun meroyan la tak dapat..huhu

      Delete
  4. woww..hebat ni!
    mesti pekerja y sgt rajin n berdedikasi ni

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^