Tuesday, January 27, 2015

short trip to Penang & Kedah


Assalamualaikum

Sabtu Ahad lepas join rombongan Abg Jem ke Kedah..muehaha
Alhamdulillah selamat pergi dan balik.
kali ni konvoi beramai-ramai, ada dalam 6 buah kereta.
hubby join event kereta kat Kulim Hi-Tech Park #‎KSA4‬
cik isteri terjoin skali. fuhhh..penat konvoi pun tak hilang lagi 
(macam drive kete jea yea..haha)
kalau dah konvoi ni  faham-faham jea la kan.
 patut sampai awal boleh berjam2 jugak nak sampai..haha






event kereta Ahad pagi, so sebelum tu sempat singgah breakfast dan jalan-jalan kat Penang.  first time lalu Jambatan Kedua Pulau Pinang
minum coconut shake kat Padang Kota Lama, sebelah Fort Cornwallis

 



Coconut shake

dalam kul 1 lebih kot sampai hotel.kami stay di Hotel Seri Malaysia Kulim, Kedah.
dekat la dengan tempat event.. harga hotel ni quite affordable. rm 125 per night
geng hubby yang lain dah sewa rest house kat Kulim. 
iollls jea mengedik suh hubby carikan hotel.berdua lebih baik kan.haha









event Ahad esoknya. iolls lepak kat dalam bangunan.
panas sangat kat luar. nasib baik ada sofa.

kereta hubby. perasan tak pompuan bosan kat belakang tu..haha
welcome to my hubby world, dunia bosan bagi cik isteri tapi gedik nak ikut sangat kan.haha..rasakan.

sebelum balik kami singgah beli jeruk kat Jeruk Madu Pak Ali
sekian entry short trip yang memenatkan.fuhhhh
ada jodoh ke Kedah dan Penang lagi kita nanti.k bye

11 comments:

  1. wpun bosan dapat gak mkn angin tgk negeri org ... terbayang jeruk madu lah pulak ...

    ReplyDelete
  2. Salam..sy ade email akak sblum ni..tp akak belum reply lg..nk tye tentang ubat akar kayu yang adik akak makan mse die sakit..harap dpt maklum bls..tq.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis dah balas email tu.
      ni no mak cik yang kami beli ubat akar kayu tu.dia kat kelantan. nama mok su 017 939 0568.

      Delete
  3. Salam..sy ade email akak sblum ni..tp akak belum reply lg..nk tye tentang ubat akar kayu yang adik akak makan mse die sakit..harap dpt maklum bls..tq.

    ReplyDelete
  4. Salam..sy ade email akak sblum ni..tp akak belum reply lg..nk tye tentang ubat akar kayu yang adik akak makan mse die sakit..harap dpt maklum bls..tq.

    ReplyDelete
  5. cntik la seri Malaysia dekat Kedah. hihi

    ReplyDelete
  6. nak ikut somi gi event itu suweet tapi kebosanan tu tak dapat dibendung ye dak?hehe
    tapi a big clap for you sebab ikutkan dan layankan jugak..yeayy..!! hehe

    ReplyDelete
  7. nik.. dapat jugak jalan2.. walaupon bosan.. hihi.. patut ajak cik kak belakang tu sembang..

    ReplyDelete
  8. hihi..kdg2 kita pon kena la join jgk apa y suami kita suka kan...
    y bangunan putih tu x silap dekat hotel majistik..eyh..ke camner eja? dah lupa..tp pnh tdo hotel tu msa umur 15 thn camtu.. bapok lama..

    ReplyDelete
  9. nik, bosan pon nak buat camanor kenala ikut sekali..duk umah lagi bosan..hahahahaa

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^