Wednesday, January 21, 2015

Training GST


Assalamualaikum

2 hari berturut2 dipaksa attend GST training.
ganti Manager yang tak sempat nak attend.
first day dah rasa penuh kepala otak dengan macam-macam input 
masuk hari kedua, terus blur.adoyai.muehaha
training lak kat Cititel Mid Valley.
fuhh..bercinta jugak lak dari Puchong nak ke sana. 
terima kasih hubby sanggup hantar dan ambik.
yang best 3 kali makan.ada morning break,lunch, afternoon break.
tak perlu fikir nak makan kat mana.makanan kat sana bukan murah. 
kalau nik kerja kawasan sana confirm tiap hari bawak bekal.haha



speaker dari Singapore. banyak pengalaman.korang tahu kan Singapore dah apply GST lebih 21 tahun. so diorg banyak bagi case study so mudah kita nak faham.




dapat la certificate.nasib baik tak ada test apa2.
kalau tak confirm tak lulus punya.haha

second day sebelum balik sempat jalan-jalan Mid Valley
sambil tu terbeli lak sandal ni..sambil tau..haha
dah lama iolss tak ker Mid Valley.tak kuasa nak ngadap jem semata-mata nak ke sana. so alang-alang ada kat sana. kita jalan-jalan jom


dapat makan makanan feveret nik.yeayyy..terima hubby belanja kita
macam tau2 jea iollss teringin nak makan sini




esok dah start kerja macam biasa.
so jom la tido awal. banyak kerja menanti. 
2 hari tinggal opis confirm banyak yang urgent nanti..haha

4 comments:

  1. bab training ni yang lemau..
    zee dah 3kali attend seminar gst..input yang masuk kat otak sikit jer..mueheheheee..pening..

    ReplyDelete
  2. fifi dah 3 kali g taklimat GST.. masih blur lagi..

    ReplyDelete
  3. so apa kesimpulan dari cerita GST ni? memang memberi kebaikan ke kepada pengguna atau hanya kepada pengeluar dan pengedar sahaja?

    ReplyDelete
  4. penangan GST..
    kat opis ni pon ada kna training GST..
    tp lya x terlibat

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^