Sunday, February 22, 2015

Chinese New Year Short Escape Part 1 : Penang & Ipoh, Perak


Assalamualaikum

Amaran! 
entry ni penuh dengan gambar.. kalau terasa annoying,sila skip.muehaha
hati rasa nak update, tapi malas nak menaip panjang2.
 jadi letak gambar banyak skit
rugi snap gambar banyak2 tapi tak tempek kat blog kan ^__^

18 feb sampai 20hb feb, nik dan en hubby ker Penang and Ipoh, Perak. 
unplanned trip sebenarnya. main redah jea. 
5 hari cuti sempena CNY tak ada aktiviti apa2 so jalan2 la kami mengisi masa lapang.haha..sebenarnya kami tak suka bercuti time cuti sekolah or public holiday, comfirm akan jem tapi di sebabkan cuti lama so redah jea la walau jem dan sesak pun.
kenderaan banyak atas jalan, tapi perjalanan ok.



sebelum tu singgah ke Bukit Merah Laketown Resort.
ingat nak bermalam kat situ, tapi tak jadi so kami decided ke Penang.
singgah makan di Pizza Hut. isi perut sebelum cari hotel area Batu Ferringhi tuk stay 1 malam.





sampai di Penang pun lewat petang, so tak sempat pun nak ronda2.
plus ujan pulak malam tu.kuar untuk makan malam jea.
kami stay kat Park Royal, Penang
bilik kami untuk satu malam Superior King Room
perkara wajib bila check in hotel, explore apa yang ada dalam bilik sambil snap gambar


Lcd tv yang ada ASTRO channel





sempena CNY, dapat ang pau dan limau mandarin
dalam angpau ada syiling emas koo..haha
love letter from Park Royal Penang *awwww
apa pun thanks :)



ingatkan free, rupanya tak. kena bayar da kalau ambik ni
pandai tau cari duit hotel ni.muehaha
ni ada menu bagi korang yang malas nak kuar
harga standard hotel la kan.




 


makanan dalam peti pun kena bayar yea.
ada air yang tak boleh minum kat dalam tu.seram uollss.haha



bilik dia sangat luas.paling best  dapat wifi free :)
econ hotel sejuk melampau. dah off pun still rasa sejuk






bath robs n bedroom slippers
iron n iron board pun di sediakan. tapi nik dah iron tudung siap dari rumah.
baju pun bawak yang tak perlu iron.senang :)



a safety box and extra bantal


bilik air yang selesa


toiletries n hair dryer









ada bath tub.ehem2..hihi




morning Penang !!


sarapan pagi. 



jalan-jalan ambik angin pantai. pantai kat sini biasa2 jea.
tak menarik pun.opss..tapi ada aktivita air yang boleh korang buat antaranya banana boat, jetski n parasailing









dalam kul  11.30 kami check out. teruskan perjalanan ke Ipoh. 
tak jalan2 pun Penang.memang btol2 short trip.haha
bye2 Penang. ada jodoh kami datang lagi

PARKROYAL Penang Resort
Batu Ferringhi Beach
11100 Penang, Malaysia
Telephone 604 881 1133
Koordinat GPS: U 5.472012 T 100.246319

kisah di ipoh tu nik citer next entry .k bye


3 comments:

  1. cantik betul hotel ni....tgk pun puas hati..tak gi mana2 ke nik kat sana

    ReplyDelete
  2. kira trip ke utara la ni ye.. hihi.. yang pentig dapat spent time dengan yg tersayang kan.. :))

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^