Monday, February 23, 2015

Chinese New Year Short Escape Part 2 : Penang & Ipoh, Perak


Assalamualaikum

sampai Ipoh dalam kul 2 lebih. 

planning esoknya nak ker Lost World of Tambun. 
di sebabkan hotel di Lost World of Tambun dah fully booked so terpaksa la cari hotel lain dekat Ipoh.sebelum bertolak ke Ipoh tu, kami dah survey hotel kat internet
tertarik sangat dengan deco satu hotel ni. 

rezeki kami dapat stay 1 malam kat M Boutique Hotel 
hotel ni dalam 20 minit dari Lost World of Tambun.
dah check in kami singgah lunch di Old Town White Coffee.
M Boutique Hotel ni just bersebelahan dengan Old Town White Coffee
service sangat la slow. stress tunggu order 
yang lagi ohwsemm order en hubby tak sampai. rupanya waiter lupa order.
fuhhh.sabar jea la.



decoration yang tersangat cantik
recommended untuk korang yang suka bergambar. setiap sudut kat sini cantik
boleh posing sampai bosan :)

the lobby.decoration sempena CNY

deco akan berubah ikut perayaan.
i love everything about this hotel.wink wink




bilik kami di level 1.
kat sini nak naik lif kena ada acces card



sumber gambar di sini
Welcome to bilik 108.knock knock :)



teruja kejap tengok keadaan bilik.deco bilik cool giler
eventho bilik ni agak kecik but just nice tuk  kami berdua
bilik yang selesa, cantik dan sangat bersih
kat sini ada di sedia Wifi percuma







queen sized bed.our bed for 1 night :)

selalu tengok ada sesetengah hotel tu  dalam gambar kemain cantik tapi bila depan2 tak brapa nak cantik kan. tapi hotel ni tak macam tu. memang dapat bilik cantik.puas hati






the writting desk









the wall





basic cofee n tea maker!





the bathroom
classic black and white


















malas nak keluar malam. tapi en hubby beria ajak keluar.
sempat round uptown Ipoh .dapat makan Nasi Goreng Udang
kedai ni dekat  dengan Kompleks Islam Darul Redzuan
banyak giler udangnya.sampai nasi pun tak nampak


pagi dalam kul 9 bersiap nak check out.sebelum tu breakfast dulu
boleh pilih breakfast dekat bar hotel or Old Town White Coffee.
kami pilih makan di  Old Town White Coffee walaupun services slow.
ingat boleh pilih makanan apa jea yang ada dalam menu kat situ .nak jugak pilih yang mahal2 , rupanya untuk pelanggan hotel ada menu khas. 
pilihan pun tak banyak.tak pe la.cukup la untuk alas perut.






M Boutique Hotel
No. 2, Hala Datuk 5, 
31650 Ipoh,
Perak
Tel : +6015 255 5566 Fax : +605 255 1777
Email : m.boutique@stayariva.com
www.mboutiquehhotels.com


sumber gambar di sini

nanti nik sambung lagi citer masa kami kat Lost World of Tambun.
last entry short trip kami di Penang-Perak

2 comments:

  1. cunnya deco hotel ni.. ala2 zaman cowboy gitu.. menarikkk..

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^