Saturday, April 11, 2015

Masjid Kristal Kuala Terengganu

Assalamualaikum

Selasa pagi balik Puchong ikut jalan pantai .
 ni laluan biasa nik masa study kat UMT dulu. 
ikut jalan pantai ni rilex skit. bawak kereta slow2 sambil tu dapat tengok keindahan pantai.

drop adik nik kat bandar Kuala Terengganu,adik nak ke Redang. alang-alang dah singgah Terengganu , en hubby ajak jalan2 di Masjid Kristal.
first time jejak kaki ke sini. masa study dulu Masjid Kristal  pun tak ada lagi
kita orang tak masuk taman tamadun islam yang ada banyak2 replika masjid serata dunia tu sebab tutup setiap selasa.kat Masjid Kristal, masuk percuma.  tapi Taman Tamadun Islam tu kena bayar .

sama warna la baju kita orang.




Subhanaallah..cantiknya Masjid Kristal ni
akhirnya dapat jugak tengok masjid ni depan mata






sorang sibuk ambik gambar, sorang lagi sibuk upload gambar kat instagram.muehaha
tak masuk pun kat dalam masjid, just bergambar kat luar jea


















tegak semacam ni dah kenapa cik kak ooi
view kat belakang cantik, so letak jugak la gambar nii.muehaha


babai Terengganu. nanti kami singgah lagi :)

2 comments:

  1. DEQ WALOPUN DUK GANU .. SEKALI PUN XPENAH PEGI LG . HAHA

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^