Sunday, May 3, 2015

Ayah kena minor stroke

Assalamualaikum

Ayah nik kena hospitalised sebab strokeadmit kat Hospital Putrajaya sebab hospital tu yang paling dekat dengan rumah. doktor nak kena pantau 24 jam.
ayah minor stroke sebab ada darah beku tersumbat di salur darah otak.
doktor bagi ubat cairkan darah . 

sian kat Ma. tido kat kerusi lagi dia. 
kami adik beradik nak teman confirm Ma tak bagi. dia rela kot tido atas lantai semata-mata nak jaga orang yang dia sayang kat hospital. 
nik tak boleh tengok ayah sakit mesti sebak. tapi depan dorang , iollss kena lah tunjuk macho. huhu. malu lah nangis depan dorang. dah besar kot.pandai2 lah cover. nangis belakang2 nanti.opsss

 dah dapat discharge petang semalam. skarang ada kat rumah nik.
kaki dan tangan kiri ayah dah tak kuat. ayah dah tak boleh jalan jauh. 
Ma kata Allah nak bagi kita pahala sebab tu kena sabar jaga ayah yang sakit. apa yag anak-anak Ma buat ni hanya sebesar zarah jea dari apa yang Ma buat. InsyaAllah Ma, kami anak-anak dan menatu-menantu Ma akan tolong selagi mampu. moga Ma kuat. moga kita sama-sama kuat.

doakan ayah nik cepat sembuh.


4 comments:

  1. semoga ayahnik cepat sembuh....rasanya kalau kena stroke paling elok berurut nik..cuba tanya org lain gak

    ReplyDelete
  2. Alahai.. dugaan utk Nik dan keluarga....moga abah Nik kembali sihat mcm biasa ya.. insyaAllah kuatkan semangat....

    ReplyDelete
  3. Semoga ayah akak cepat sembuhhh....aminnn

    ReplyDelete
  4. semoga ayah nik cepat sembuh..aminn

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^