Monday, May 11, 2015

Sendayu Tinggi Doll Skin produk


Assalamualaikum


ni bukan iklan berbayar yea, nik tak dpt komisen pun dari share benda ni.

saja nak share barang baik.muehaha
nik memang bukan jenis yang suka make up. 
kalau keluar just pakai foundation, bedak dan lipstik.
usha produk Sendayu Tinggi, tengok tutorial make up anak pengasas nya kat you tube.
tetiba terus rasa nak beli..muehaha
so terbeli la ST cream foundation brush , ST doll skin foundation  dan ST doll skin matte Powder ..ni first time nik guna produk Sendayu Tinggi


ST Doll Skin Foundation ini ada 3 warna
01 Very Cute, paling cerah. 02 So Sweet, dan 03 Too Pretty.
nik guna code 01 very cute

pakai ni rasa ringan je. yang best, foundation ini tak bercapuk. 
nik suka pakai light2 jea. 
nik suka guna brush sebab lebih sekata.just dap sampai warna in dgn kulit
(ceyyy..ayat cam make up atris jea..muehaha)
harga dia sangat berbaloi dan krim yang bermutu tinggi.
dapat tutup la parut jerawat tu..full coverage gitu..suka :)



ST cream foundation brush 
bulu dia lembut.

ST Doll Skin Matte Powder  - 01 Soft Honey
tekstur ringan. soft.sesuai sangat untuk kulit yang jenis oily macam iollss ni.
boleh guna berus or ada span yang di sediakan
paling best pakai dengan Doll Skin Foundation



brush ni lak beli kat Watson. ST Tapered Powder Brush

tutorial make up guna Hijabi Doll Collection
totorial fun dan simple dari Yatie Sendayu Tinggi. suka tengok orangnya. cantik manis jea :)






nik tak pandai sgt bab2 make up ni.review pun just biasa punya review.
kepada yang nak cuba memang tak rugi daripada korang pakai makeup tak ori jenama popular better korang pakai make up ori jenama malaysia



lama tak selfie. 
kbye

3 comments:

  1. dah 2 blog akak baca puji foundation sndayu ni...memang ok ke nik...mcm nak beli lak

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum nik... wah mcm best je nih.. tpi xtau code yg sesuai.. Hihi..
    ^_^ tq sharing thiz info

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^