Tuesday, June 9, 2015

Viet-Thai Canteen, Cyberjaya


Assalamualaikum


sabtu lepas singgah makan di Viet-Thai Canteen, Cyberjaya. 

dekat dengan area rumah nik. dalam 15 minit dari rumah.
kat sini serve makanan Vietnamese dan Thailand
tak dapai pi thailand or vietnam, dapat makan makanan dia pun jadi la..hihi 
first time makan kat sini.
Viet-Thai Canteen baru jea beroperasi pertengahan April lepas. 
bahan utama makanan di restoran ni import khas dari Vietnam dan Thailand.
yang penting halal 
jom tengok apa yang kami makan and minum
mula2, di hidang dengan Lemongrass Pandan Iced Tea
welcome drink la kiranya kan.
ingatkan Iced Tea biasa rupanya ada campuran pandan dan serai.
mula2 rasa 'seram'  jugak nak minum. baru kali ini merasa minum air ni.
boleh lah diterima tekak, sedap juga la.
Vietnamese Rice Paper Roll.  simple, sedap dan very healthy
ala popia basah gitu. 
manarik gak style buat sendiri gini kan.
basahkan rice paper dengan air tuk lembutkan so nanti senang nak gulung

pastukan letakkan inti atasnya . 
ada mee hoon yg telah dicelur,carrot, salad, taugeh dan ayam.
and then balut macam popiah.
boleh makan cicah dengan sos. 
ada sos kacang dan sos masam manis
nik letak banyak sangat isinya, 
dah macam popia kembung gayanya.dah la terlebih air letak kat rise paper tu.
jadi lembik dan susah nak gulung. tapi berjaya jugak gulung walaupun tak lawa.jadila kan.asal dapat makan. dap sangat.lagi2 bila letak banyak ayam.
Vietnamese Drip Coffee  
kopi jenama Trung Nguyen . ni No 1 coffee di Vietnam. 
ada 2 jenis. yang home blend and special blend. yang special blend ni pekat skit.
pada pencinta coffee confirm suka yang pekat :)
air coffee ni akan di tapis dulu. penapis yang kat atas gelas tu. 
tunggu dalam 4 minit baru dapat minum coffee.
ni 2 hidangan ni feveret nik

gambar close up
Green Papaya Salad/Somtam
suka sangat yang ni, tapau bawak balik yang lebih.hihi
manis, masam, pedas , just nice


3 jenis makanan di hidangkan dalam 1 bekas.
Thai Fish Cake, Pandan Chicken Parcel and Hatyai Fried Chicken Wings
uolss kalau bab makanan berasaskan sup2 ni suka sangat la. 
skali dapat merasa 3 jenis hidangan.
paling win Vietnamese Chicken Noodle Soup 
Vietnamese Beef Noodle Soup and Siamese Laksa pun layan jugak.dap dap :)

gambar close
Vietnamese Beef Noodle Soup..daging lembut je.

Siamese Laksa

Vietnamese Chicken Noodle Soup
 
 pastu minum teh ais. perghhh, memang marvelous. 
pekat tapi tak manis sangat

selain sup, ada juga hidangan berasaskan nasi. kalau korang kesini boleh order 2 menu yang best ni. Vietnamese Grilled Lemongrass  Lamb Chop (kiri) dan Vietnamese Grilled Lemongrass Chicken Leg (kanan)

close up

memang sedap.puas hati. nik tak pernah ker Vietnam or Thailand so tak dapat la nak compare makanan kat sana dengan yang kat sini but overall nik suka 
komen ikhlas nik, semua makanan yang nik makan dan rasa semuanya sedap belaka.
menu2nya kena dengan selera nik.
harga sangat affordable kalau ikut menu kat bawah

servis pun terbaik. hope kekalkan layanan mesra korang
yang nik makan tu bukan saiz hidangan sebenar tau. 
ni just hidangan untuk “Multicourse Tasting Menu”  jea.


so jika korang ke Cyberjaya jangan lupa singgah kat sini
nik ada 10 voucher bernilai rm10. 
so sapa nak sila tinggal comment kat bawah ye. 
tak nak iolss bagi kat kawan opis jea la. **wink wink
voucher khas untuk promosi Ramadhan saja. so sapa cepat dia dapat






Alamat  : No. 6, Block E, 
Jalan GC 4 Glomac Cyberjaya, Cyber 12, Cyberjaya
03-8322 6986
Facebook : Viet-Thai Canteen
Email: viet.thai.canteen@gmail.com
Waktu Operasi :
Monday - Friday = 9:30 am – 9:30 pm
Saturday = 9:30 am – 7:00 pm
Sunday = Closed

5 comments:

  1. nampak menarik dan lain daripada yang lain ni...

    ReplyDelete
  2. makaihhhhhh..sedappp...sedap.... lenkali kalau ke sana nak try... =)

    ReplyDelete
  3. unik je makanan dia nik.. macam sedap.. kalau dekat dah mintak dah voucher tu.. hihi..

    ReplyDelete
  4. Menarik sangat ni, siap boleh main main gulung sendiri hehehe. Sini ramai vietnamese, so banyak la kedai2 mereka juga.. senang nak cari bahan :D

    ReplyDelete
  5. Nice, i really like it.if you also like our site please follow: http://www.robesdemariee2013.com/

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^