Wednesday, July 22, 2015

Aidilfitri 2015 | Kisah Raya Pertama & Kedua

Assalamualaikum

Alhamdulillah, dapat merasa kemeriahan raya tahun ni.

 so raya korang semua seronok ke idok? nik punya seronok gitu-gitu jea la
 bila dah tua ni.. biasa jea rasanya.
 kalau en hubby ada, raya tahun ini tetap giliran beraya di kampung nik kat Kelantan 
every year since nikah tak pernah timbul masalah bab nak balik raya ni. 
kami ikut sistem giliran.
tahun lepas raya kampung en hubby so tahu ni raya kat kampung cik isteri lak
en hubby tak ada, nik balik raya dengan adik.nasib baik adik ada, kalau tak raya kat puchong sorang2 la iolss..haha

raya tahun ni tema grey. tapi macam biasa la, carca marba jugak jadinya. 
janji grey , kira ikut tema la kan. 
tak banyak cerita sangat nak share. raya pertama tak kemana pun.
tunggu saudara mara datang beraya. tahun ni paling ramai tetamu.

gambar pagi raya pertama 2015. tahun ini tak banyak ambil gambar.
 tak ada mood nak pegang kamera plus en hubby aka my cameraman tak ada. 
gambar selfie pun tak ada. lagi best, gambar family semua kabur
letak jugak la gambar walaupun kabur kan. muehaha


tak cukup korum. 
kalau semua cukup confirm tak tahu nak susun macam mana
dapat snap 2 gambar family jea. 
family lain tak sempat. awal2 pagi dah ramai tetamu uolss. 
raya pertama tuk Iman Zharif
hensemnya dia berbaju melayu siap bersongkok lagi.hihi

family abang sulung.
letak jugak la gambar sendiri.
gaya posing ntah apa2.konon gaya sopan la yea.muehaha
bergaya dgn Jubah Alraandecy from EJ Style. bergaya ker? haha
ni jea antara gambar raya pertama yang ada

raya kedua ada tetamu istimewa. tetamu untuk adik bongsu iolss
Alhamdulillah dengan izin ALLAH, majlis merisik adik bongsu yang dirancang sejak beberapa bulan lepas berjalan lancar.
 sebelum tetamu sampai, sempat iolss posing dulu.haha


raya kedua jubah dari Zefiks Collection
pakai jubah ni lebih selesa dari baju kurung




menu raya kedua
roti jala dan kuah kari, ketupas palas, soto, tapai
roti jala dan soto kami masak sendiri. dari malam raya pertama bersambung ker pagi sampai ke tengah hari duk kalut masak kat dapur. iolss jadi chef assistant.
penat tapi berbaloi.














majlis simple just adik-beradik jea yang ada masa tu.
Insha Allah tak ada aral melintang nikah la adik iolss nanti  
nampaknya dalam 2 tahun, 4 orang menantu Ma dapat. untung la.

tu jea citer raya 2015 kami. nanti weekend sambung beraya di Johor lak :)
sian ada orang tak dapat beraya dengan Mak.huhu

selamat hari raya.
maaf zahir batin pada yang mengenali kami.

moga Allah panjangkan umur untuk bertemu Ramadahan & Aidilfitri tahun depan

2 comments:

  1. selaamat hari raya cik nik, kami tumpang raya yer....

    ReplyDelete
  2. selamat hari raya nik...aduhhh macam best je soto tu.hehe

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^