Friday, July 3, 2015

Baju Raya Hari Raya Pertama

Assalamualaikum


 lagi 2 minggu nak raya. cepatnya masa
hari Ahad lepas, nik dan adik ke Jalan TAR, usha baju raya.
 yeayyy..baju raya hari pertama kami suami isteri dah beli.
akhirnya selesai baju raya untuk tahun ni. fuhhh lega.


sejak beberapa tahun ni nik dan family tetapkan warna tema untuk raya pertama . 
sebelum ni tak pernah kisah dengan tema warna. janji ada baju baru.
 tahun ni memang dari awal family dah announce nak pakai tema baju raya warna apa.
so kena la cari ikut tema walaupun tak brapa nak berkenan tema warna tahun ni.muehaha
tahun ni cik isteri dapat duit bonus lebih. ihikkk..terima kasih boss
so dapat la hadiahkan en hubby baju melayu.
beli baju melayu kat Jalan TAR.made in Klate lagi uolss 


usha jugak jubah dress or baju kurung kat Jalan TAR tapi tak ada lak yang berkenan.
plus harga boleh tahan mahal so kami decided ker butik EJ Style kat Kajang.
beli baju design sama dengan jubah sebelum ni tapi warna dark grey. 
warna jubah dress nik tak brapa nak sama pun dengan baju melayu en suami.
malas dah nak survey online shop tuk  cari baju yang seakan sama. janji grey. 
dark or light tu blakang kira,haha 

jubah ni paling selesa tuk di pakai sebab umah kat kampung panas
confirm cepat berpeluh . so better cari jubah yang selesa dan kain lak tak melekat kat badan. simple gini senang la nak buat kerja rumah nnt.haaa

tak sabar nak beraya tahun ni sebab raya kali ni balik kampung kat klate.hihi
tahun ni warna tema family korang apa yea?



3 comments:

  1. Wahh dah beli baju raya dah ? Hahaha kite pun tak pergi survey lagi ^^"

    Tapi cantik la baju jubah tu. :D

    ReplyDelete
  2. wrn tema kita samalah nik hehe

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^