Wednesday, July 15, 2015

Rezeki Ramadhan

Assalamualaikum

Alhamdulillah...Ramadhan tahun ni memang murah sangat rezeki. syukur
last 3 weeks dapat bonus dari company.

brapa bulan bonus tu tak boleh bagitau. shhhhh..rahsiaaa.hihi
apapun terima kasih boss sebab percaya saya.
kena kerja kuat lagi lepas dapat bonus ni.
tiap-tiap tahun company akan bagi 2 kali bonus dalam setahun. 
sekali masa akhir tahun dan sekali masa raya

boss ambik hati bagi voucher lak.haha
bagi sebab back up kerja2 operation yang dulu2 dan sebab performance bagus. 
tetiba semalam tambah lagi jumlah vouchernya. boss ni buat kita serba salah lak.
kita gurau2 jea dengan boss bagitau kena bagi gaji lebih sebab buat kije lebih semalam. tup tup boss tambah nilai voucher lak. ni bukan kita bodek or paksa kan. boss ikhlas nak bagi so kita pun kena terima dengan ikhlas yea dak.haha

stress sebenarnya bila di anggap senior walaupun nik baru 2 tahun lebih kerja kat sini
semua gara2 ada beberapa orang senior dah resign
boss akan petik nama kita kalau ada apa2 yang nak kena settle cepat.
kadang2 terbeban jugak. lagi2 bila opsimate resign 24 jam. nak kena back up kerja dia yang tertangguh. banyak giler kerja yang dia tinggalkan . banyak kije tak siap uolss.no wonder la dia resign 24 jam.haiyaa ada jugak orang gini kan.
apa la perasaan dia yea.tak rasa bersalah ker.huhu..gaji dapat tapi buat  kerja tak betul.

 but Alhamdulillah, kawan2 opis skarang bagus2. 
stress pun boleh gelak2 lagi. beza sangat dengan opismate yang dulu.
senang nak mintak tolong. kami sama2 saling bantu membantu walaupun tak cukup tangan. kalau boleh guna kaki dah lama agaknya kami guna kaki sebab nak cepat..huhu

moga balik cuti raya nanti boss akan dapat cari pekerja baru. 
sapa2 nak kerja operation exec kat puchong boleh pm kita tau. nak yang boleh buat kerje
time management bagus.  bukan jenis nak mengharap orang lain back up kerja awak jea. banyak kerja boleh stayback siapkan kerja.boleh buat OT. bukan fikir nak balik awal jea.
bukan mintak kerja 24 jam, tapi bila kerja banyak pandai2 la manage masa kan.
eh..banyak lak membebel.haha
pada yang balik kampung, hati2 di jalan raya. pada orang Kelantan especially orang Bachok, kalau jumpa kita tu tegur2 la yea.hihi

Selamat Hari Raya Aidlifitri
Maaf Zahir dan Batin

3 comments:

  1. Alhamdulillah murah rezki nik di bulan ramadan ni.. moga lepas ni akan lebih diberkati..selamat berhari raya cik nik

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah...rezeki dtng dalam banyak cara kan? :D

    ReplyDelete
  3. Bertuahnya nik...murah rezeki alhamdulillah :)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^