Thursday, August 6, 2015

Aidilfitri 2015 | Beraya dengan Mertua


Assalamualaikum

hari ini share kisah beraya dikampung lagi.kali ni dirumah mertua lak
Alhamdulillah, dapat beraya rumah mertua walaupun dah 3 minggu kita sambut raya. rumah mertua nik kat simpang renggam, Johor
lama tak balik rumah mak mertua.
macam ni la bila rumah mertua dan kampung sendiri jauh.

tapi kalau dekat-dekat tak syok plak.haha
seronok kawin dengan orang negeri lain ni. 
boleh la rasa pengalaman dan suasana lain.
tahun depan hari raya pertama umah mertua lak.

nik balik jumaat lepas. phew..balik johor jalan tak jem.

beraya di Johor memang best sebab mak mertua suka memasak
sampai2 jea mak mertua iolss dah siapkan makanan.
ada rendang ayam, kuah lodeh, nasi impit dan kuah kacang .yummyy

 






rumah mak tak lengkap kalau tak ada kuih raya berbalang2 

minggu ketiga raya pun still ada lagi :)

pagi sabtu sempat ziarah kubur ayah mertua
raya pertama kali tanpa arwah ayah mertua. 
Al-Fatihah buat arwah Abah. semoga arwah ditempatkan bersama org2 beriman.
Daripada-Nya datang. Kepada-Nya kita pergi.kami rindu Abah :(


sabtu tu sempat la beraya rumah kakak hubby kat Pasir Gudang.

rumah mak saudara en hubby jugak
n malamnya makan-makan di Kg Pasir Puteh





ada en hubby so sempat suh snap gambar sekeping dua.

 nak letak kat blog.muehaha
iolss la tewww pipi tembam badan kurus. sampai badan nampak bongkok
macam mana nak gemukkan badan, kuruskan pipi ni uolss.. tolong...haha


ambik gambar dari tepi, 
nampak  muka V shape ok.haha

Ahad lak kami beraya rumah Tok Leh. datuk angkat en hubby

suka sebab rasa suasana kampung
kiri kanan ada kebun buah-buahan. 



pokok rambutan depan rumah
syok ooo. petik2 terus makan bawah pokok.. feeling dusun sendiri terus

jubah dah lama beli, tapi raya kali ni baru sempat pakai.

jubah dari Fabulous Heejab Boutique
tudung bawal dari AMEERAZAINI Hijab Revival
mak mertua iollss bagitau meriah sangat jubah iolss nak beraya kat kampung.muehaha







sempat aje.huhu.okey. tu jea citer raya 2015.bye

4 comments:

  1. Wah.. lawa baju nik..
    Seronok nampaknya beraya kat johor ...lamabat sikit tapi tetap meriah lg ok sangat la tu...untung gak merasa pengalaman beraya tp tak sesak..

    ReplyDelete
  2. amboi nik, minggu ke3 pun raya sakan lagi

    ReplyDelete
  3. selamat hari raya.. kat kampung hana pun ada pokok ambutan. petik makan fresh2 lagi tu.. nyum nyum nyum...

    ReplyDelete
  4. Nik bestnya raya lain2 negeri ni kan?tapi iolls ni sama negeri pulak... haha! memang tak merasa la nk balik kampung secara riang... hehe... nik ni orgnya kecil molek je...

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^