Saturday, September 5, 2015

My Sister's Wedding Preparation | Tempat Pernikahan


Assalamualaikum 

majlis akad nikah, adik nik nak buat sesimple mungkin.

buat mana yang wajib dulu.  Alhamdulillah, rezeki adik. dapat booking tarikh nikah di Masjid Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur,Jalan Duta. 
kat sini ada tempat khas untuk majlis akad nikah. 
tarikh dan masa akad nikah kena ikut availability tempat yea bukan pengantin punye availability..haha.. tak pe la.janji nikah kan dik
jemputan tak ramai so tempat ni sangat sesuai untuk family dan kawan rapat berkumpul.

untuk tempahan korang kena pi sendiri ke pejabat urusan di Masjid Wilayah. 

booking 3 bulan sebelum tarikh nikah yea. 
kalau majlisnya bulan 12, so harus booking bulan 9. 
awal dari tu tak di terima.kalau lewat maybe penuh :)

untuk majlis akad nikah ada di sediakan dewan nikah percuma tanpa perlu bayar apa-apa. yang best berhawa dingin . akan diberi slot masa dalam 1 jam jea tuk setiap pasangan.

syarat2 penggunaan dewan nikah



rekabentuk binaan masjid yang sangat cantik. 
boleh terus buat outdoor photoshoot kat sini





adik juga ada booking dewan muslimat untuk jamuan ringan lepas majlis akad nikah.
dewan is quite nice dan sangat murah. dewan makan kami akan sewa dari jam 10 pagi sampai 3 petang. yang ni pun berhawa dingin. sewa rm55 per jam.murahkan :)

kena pilih catering yang disenaraikan oleh panel masjid sahaja yea. 
macam2 pakej yang ditawarkan
tinggal pilih yang sesuai dengan bajet korang nanti

so far tu jea detail yang nik tahu..huhu
so kalau ada info lain nik update masa majlis nanti 
hopefully semua urusan kami sefamily dipermudahkan.Amin

6 comments:

  1. Cantik je masjid . luas sangat ha :)

    ReplyDelete
  2. Salam nik ros,

    SibhanaAllah, cantik sangat masjid ni..
    Tenang, sejuk Mata memandang..
    Semoga majlis berjalan lancar.. :-)

    ReplyDelete
  3. masa muja kawin, nasib baik rumah sebelah masjid. so tok imam still rjin nk dtg rumah utk akad nikah

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^