Saturday, October 10, 2015

current update pasal kerja

Assalamualaikum
dah lama tak merepek meraban dekat blog kesayangan.dah lama jugak tak cerita pasal kerja kan..sebab kerja kita ni tak best macam orang lain..tapi tak best pun tetap nak citer.huhu

2 tahun 6 bulan.masih bertahan di company sama. tahniah untuk diri sendiri. untuk rekod ni kerja paling lama nik. imbas balik, masa bulan2 pertama kerja. memang stress tak ingat 
keje yang tak pernah habis satu hal, layan opismate yang macam %#@&* lagi. tapi nik kuatkan hati, bukan senang nak dapat kerja skarang. 
yang penting kita tak kacau orang. bila dia dah penat nanti pandai la diam
tapi dalam kes nik bukan saja diam, dia resign terus ko.haha

boss kita bagitau ex-opismate yang dah resign menyesal pulekk.
message boss tanya sal kerja kosong. boss tak ada cakap langsung sal nak ambik dia kerja balik. walaupun masa tu ada kerja kosong.
sanggup la boss mintak staff2 lain cover kerja tu sementara dapat pengganti.
Alhamdulillah, bahagian operation skarang semua ok. masing2 tahu kerja masing2. tapi nik lak rasa nak cuba cari kerja lain, nak cuba new environment.ermmmm..tengok la macam mana nanti.hehe
ok dah stop merepek pasal kerja kat sini

ni citer basi pun ioll nak gak share.muehaha...Alhamdulillah rezeki raya haji 
sebelum cuti raya hari tu dapat lagi voucher AEON RM 50
 Alhamdulillah..tq boss.pasni boleh pi shopping.
bear lak dapat dari supplier.setiap sorang budak opis dapat 1 bear. 
ni bagi Keisha lak kot kan. Iman confirm tak minat bear gini
Iman minat remote jea :)
actually macam nak merepek meraban panjang lagi.
tapi cukup2 lah. kang korang bosan baca entry panjang2 ni.
ok. sekian tuk hari ni. k bye

9 comments:

  1. comelnya bear tu! lama ek nik bertahan keje kat company sama. sy harap sy pun blh bertahan. huhu

    ReplyDelete
  2. BESHNYE KAK LEH KEJE .. DEQ JD SURIRUMAH JE .. EKEKE .. NIAGA ON9 .. KEDAI DA TUTUP WAT SEMENTARA .. UHUK ..

    ReplyDelete
  3. Sama lah kite....dah 2 tahun lebih.....paling lama la ni.....mcm2 perkara dah berlaku.....alhamdulillah semoga lebih sabar lepas ni

    ReplyDelete
  4. Dah hampir 3 tahun ya.. rasanya baru baca yang nik gembira dapat kerja ni.. cepat masa berlalu ya. InsyaAllah moga konsisten prestasi yang baik ni. Moga gembira kerja kat sana sokmo. Bagusla bos baik sangat tu..

    ReplyDelete
  5. Betul tuh nik, zaman skrg kerja susah nk cari... kalau nik nak try environment baru, boleh mintak nanti dah dpt baru resign hehe :D all the best nik! setengah org tak suka tukar2 kerja sbb nanti ambil masa nak adapt, setengah org suka tukar2 kerja sebab nak dapat pengalaman baru... masing2 punya target utk carrier kan? :) all the best nik!

    ReplyDelete
  6. oklah tu...
    tp, beralih utk peluang y lebih baik OK jugak..

    lya maintain dgn comp lama lg..dh nak msuk 7 tahun..

    ReplyDelete
  7. xpe mana tau ada rezeki tmpt keja bru lak nnti kan.. hihi

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^