Tuesday, October 6, 2015

Dugaan si Darah Manis

Assalamualaikum

mungkin ni perkara negatif bagi sesetengah org but niat nik just nak berkongsi cerita, bukan menjatuhkan sapa2 yea
benda ni jadik dekat adik nik. tapi kami kakak2nya pun terkesan jugak la.
adik nik tempah baju nikah kat satu butik di Bandar Tun Razak Cheras KL. butik Fi**** Bou*****. deal semua guna whatapp jea, sebab kawan adik pernah jahit manik kat sini. cantik bajunya. 

tapi bad services bagi nik.  baju lambat gila nak dapat.
sepatutnya baju ni dapat akhir bulan 8 lagi. tertangguh sampai ke bulan 10.
janji nak pos. macam2 alasan bagi. busy dengan kenduri kawen katanya
bila nak ambik kat butik, cakap boleh hantar ke rumah. dua kali janji nak hantar ke rumah. tak jugak hantar. kali kedua janji nak hantar ke rumah,  bagi alasan bz pasang pelamin pulak dah. tunggu malam tu tak sampai jugak. last2 bgi alasan tayar pancit. muehahaha
adik iollss dah dapat agak dah alasan tu .tak sangka btul.kuikuikui. 

and then janji dengan dia akan ambik baju tu kat butik. bagi alasan lagi, katanya otw tuk make up pengantin so tak ada kat butik. dia akan call untuk nik collectkat butik nanti.dia ingat kami ni tak ada kerja lain ker, nak kena ikut masa dia jea. tapi sampai ke malam tak ada call or whaapp pun. lama nya akak make up pengantin yea.huhu

sabar kami pun ada batasnya. bila adik mintak refund, dia janji lagi uollss
kalau tak siap cakap terus terang. tak perlu nak putar alam. kalau pun bz skali pun, tak baik layan customer macam ni. awak yang janji tapi awak sendiri yang tak tepati janji.kami ni punya la nak mudahkan kerja awak, nak pegi ambik sendiri. tapi tetap jugek nak datang hantar.
baju nikah kot, boleh dia buat main-main




sumpah tak pernah lagi jumpa manusia yang banyak sangat alasan ni.
sabar jea la kan. nak buat benda baik, memang ada jea dugaan dan halangannya. menguji kesabaran btol. 
so skarang tunggu refund jea la. sebab adik dah buat full payment.
akan tuntut refund tu sampai akak tu bayar. dah cukup baik la kami tak pi cari kat butik sebab kami ni jenis tak suka cari gaduh. 
so harap akak tepati janji untuk refund balik duit adik saya. 
kalau tak, jaga2 saya pi butik akak nanti kutip hutang.muehaha

16 comments:

  1. aduhai jd cmni mmg xbest..
    pstikan dia refund ya kak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.akan pastikan dia refund balik. kalau tak memang pi cari dia kat butik.

      Delete
  2. Hmmm...lama tu nunggu..
    Salute la sabar sampai tahap ni.
    Apapun semoga pengakhiran yg baik.
    Sekurang2nya dpt refund!

    ReplyDelete
    Replies
    1. lama jugak la. sabar jea la mampu.nak marah pun tak guna. org jenis tak malu ni.huhu

      Delete
  3. Lawak pulk dgn alasan2 cik kak tuh haha . Hope adik sis tak seteresss la . Dara manisss tu . Huhu

    ReplyDelete
  4. Salam kenal.. tak patut kan..takkan sampai dua bulan lewatnya....macam manalah nak maju bisnes macam ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal. lewat tak kisah sangat.tapi yg janji mcm2 tu yg sakit hati .tipu baju dah siap lak tu.huhu

      Delete
  5. Ya allah tak baik buat org yang nak mendirikan masjid macam ni... serius tak boleh hadam alasan dia tuh nik macam tak logik pun ye jugak... sepupu ada juga pernah kena dgn butik pengantin... nak siapkan pelamin akad n baju akad, harga dlm RM1-2k pelamin n baju... nasib sepupu bayar deposit RM500 je dulu... tp bila hari dijanjikan masya allah baju tak siap, n pelamin ya ampun, karpet bulu2 tuh koyak, kain kat belakang pelamin pun koyak, lusuh n kelabu asap (warna asal sepatutnya putih). Dia suruh anak dia datang pasang. Bila tanya budak tuh xckp apa pun just pasang smpai siap...pastu tak puas hati terus terjah rumah owner butik, tapi dia siap kunci pintu pagar...call tak jawab2, msg lagi la tak reply... nasib tak buat full payment... macam tak gamak je nk duduk atas pelamin yg tak macam pelamin. Dahla harga pelamin RM1-2k boleh dia bg macam tuh je?baju dahla tak siap... fuhh berapi kita yg dgr...terus sepupu terjah mana2 butik beli baju readymade je yg ala2 boleh pakai akad nikah... nangis2 dia...salah dia jg tak follow up dulu sblm majlis...mak dia dah bebel2 apsal tak follow up bagai... org tuh baru posting cikgu jadi sibuk sikit... dia mmg percaya kat owner butik tuh (rasanya macam kenal) byk betul dgr kisah dugaan org nak mendirikan masjid ni...tapi mmg serius kena bertegas...bukan shj libatkan duit tapi libatkan hari bersejarah kita kan...semoga dimudahkan urusan adik nik dan keluarga...ameen (sorry komen dah mcm entri blog ekeke)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesiannya dekat sepupu. tak baik betul diorg buat mcm tu. siap kunci pintu pagar kot.
      memang.jumpa org mcm ni kena bertegas skit. adik nik yg follow up selalu pun mcm ni jugak dia buat. mcm2 alasan dia bagi. kalau mmg dia tak ikhlas buat kerja, follow up mcm mana pun akan tetap cari alasan.

      adik nik dah tempah baju dengan org lain. harap yg ni ok la. tak ok jugak.kita beli baju yg readymade jea la.hihi

      Delete
  6. area mana ni dear? dulu pun elya pernah terkena mcm ni huhuh..
    stress jee..
    siap kene alter balik sebab die silap buat..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. area Bandar Tun Razak Cheras.

      wah pernah kena jugak yea. mmg stress. dah siap silap jahit lak yea.sabar jea la org mcm ni.tak ikhlas buat kerja

      Delete
  7. baiknya adik nik ckp elok2 cmtu. kalau sy, mmg dah lama sy serang butik. dlm wassup pun confirm sy marah2. bukan nak cari gaduh tp biar dia reti bahasa sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikut hati mmg nak marah jea. tapi jenis dia ni jenis tak tahu malu.so marah or mengamuk skali pun dia buat bodoh jea. mcm2 alasan dia create nnt.huhu

      Delete
  8. baiknya adik nik blh ckp elok2 mcm tu. kalau sy dah lama sy serang butik. dlm wassup pun sy akan marah2. bukan sebab nak cari gaduh tapi biar dia reti bahasa sikit

    ReplyDelete
  9. Aduhaiiiii.....sakit pulak hati kite ni....hope dapat lah balik refund

    ReplyDelete
  10. mcm-mcmc..pttnya kna la jaga cut elok2..
    jaga bisness elok2..
    berkali-kali berjanji..sape2 pon xyakin n fed up

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^