Thursday, October 15, 2015

tailor penipu

Assalamualaikum

post kat facebook bukan main islamic. tapi hutang tak nak bayar. oiii ini boleh mendatangkan amarah.manusia macam gini pun ada. kalau RM10 tu boleh la halal. ni beratus kak oiii. macam2 alasan akak bagi. alasan terbaru, demam tak mampu nak pegi bank. selama berniaga ni, takkan tak guna online kot.akak ni berniaga zaman bila. facebook pandai lak guna. eh lupa  la.akak ni pandai cari alasan jea kan.muehaha

siap janji nak refund dan bagi baju lagi .hahaha..akak ni buat kelakar tau.dah nak bagi refund, sibuk janji nak bagi baju pulek dah. kalau rasa tak dapat tunai janji, tak payah la berjanji kak, kan dah di cop penipu.lagi satu, kalau tak sempat siap baju tu sebelum ni, bagitau kami awal2. takde la kami tertunggu2. service akak memang out. 

adik saya tak nak baju tu. dia nak duit dia balik jea. jangan la sampai kami buat report lak. kami bukan jenis yang suka cari gaduh. kalau macam gini la layanan akak, kami tak teragak-agak untuk reveal nama butik akak ni. bukan nak tutup rezeki akak tapi orang macam akak ni la yang merosakkan peniaga melayu. 

kami bagi tempoh sampai ujung bulan ni jea. kalau tak ada jugak kami singgah butik akak nanti. tak nak la sampai bawak kes ni ke polis. kalau boleh nak settle cara elok. sabar kami ada batasnya. akak langsung tak ada reaksi bersalah, seolah2 mungkir janji itu dah biasa bagi akak.hidup akak tak akan tenang.rezeki akak tak berkat kalau gini cara akak berniaga. Allah pasti akan balas apa yang akak buat dekat orang lain. 
tak ada rezeki adik nak pakai baju ni. adik nik tak sanggup ambik risiko.lagi naya kalau tunggu, baju yang dapat tak seperti yang diharapkan.so dah tempah dengan tailor lain. kalau tailor ni pun buat hal, baju readymade jea la pilihan yang ada. 
harap akak tu tak menipu lagi. cukupla hanya adik nik sorang yang terkena. dah2 la letak status yang mengundang simpani customer seolah2 diri teraniaya. 
refund balik duit adik saya yea kak :)


6 comments:

  1. Sis kalo tailor tu xbayar jugak sis mention tau nma butik dia supaya org lain xjadi mangsa dia lagi. Kesian kat adik sis .fuhh dugaan btol.

    ReplyDelete
  2. mcm2 manusia ni ya nik...sabarlah..

    ReplyDelete
  3. nak berniaga tapi menipu..makanlah duit tak berkat...emm..

    ReplyDelete
  4. Moga dipermudahakan urusan adik kak Nik..amin :)

    ReplyDelete
  5. harap terbuka hati tailor tu ....inshaaAllah

    ReplyDelete
  6. semoga ada rahmat disebalik kemelut ni..
    mana tahu kan baju ready made lagi sesuai..
    mana tahu kan jahitannya entah dia ke yg sebenarnya buat..
    mana tahu kalau tunggu last minit lagi kalut..

    HArap boleh selesai dgn baik..
    Selesaikan dulu yg wajib tu kemdian pi kedai dia...
    serangggg.. opss batu api la pulak

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^