Tuesday, November 24, 2015

Mini Family Day @Villa Dua Puluh Sembilan | Part 1

Assalamualaikum

selalu plan nak bercuti ramai2, nak berkumpul dengan semua family. dan selalu tak kan jadi.
kalau berkumpul pun just waktu raya dan kenduri. but kali ni check date dengan family members, ada yang free. after discuss , kami decide nak gi dekat2 jea dan Port Dickson jadi pilihan
Mini Family Day bertempat di Villa Dua Puluh Sembilan, Port Dickson
kami bawak Ma dan Ayah, so Port Dickson memang just nice place.

villa  ni kat Teluk Kemang, Port Dickson. 5 minit dari pantai.
villa 1 tingkat sahaja. ada 3 bilik tidur, fully aircond.bilik tidur dengan queen size bed. 2 toilet dan ada extra toilet dekat luar. dua toilet ni sediakan “hot shower”
villa bersih dan selesa. 

interior dalam rumah
ruang tamu yang luas. so boleh tidur ramai2 kat luar. ada disediakan extra bantal dan alas tidur. tv ada astro dan dvd player.


master bedroom..agak luas. ada bilik air sendiri


2 bilik lagi sama saiz
bilik kedua dan ketiga ni megadap swimming pool. bukak sliding door jea boleh terus terjun pool.

bilik kedua



bilik ketiga

bilik air kedua

ni bahagian dapur
mesin basuh, peti sejuk,microwave,kettle,rice cooker, cawan, pinggan dan peralatan memasak pun ada tersedia.. teh, nescafe dan gula pun ada.
tak perlu nak bawak iron sendiri yea uollss, kat sini ada sekali dengan iron board.





meja makan
kawasan luar
swimming pool ada 2 bahagian. untuk kanak-kanak dan dewasa



outdoor toilet n changing room.


kawasan depan rumah, simple je, tapi sejuk mata memandang


nite view
 kami sewa villa yang ade swimming pool dan BBQ
sambil bakar2 boleh borak2.nak mandi pun boleh
bakar2 moden skarang ni, guna yang letrik jea.cepat dan jimat masa :)
harga semalam rm 650 utk hujung minggu.cuti sekolah dan juga public holiday .
Rm 550 tuk hari biasa .
highly recommended untuk family bercuti.penginapan yang selesa, bersih dan  harga berpatutan,

next entry share dengan uols aktiviti kami sepanjang 2 hari 1 malam di Villa Dua Puluh Sembilan

Address
No. 29, Jalan PDV2, PDVilla Country Resort, 71050 Port Dickson
Phone
012-235 6391

1 comment:

  1. cantik villa ni sis... harga pun not bad... berbaloi sgt...

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^