Sunday, November 15, 2015

Percutian di Cherating - Kemaman | Day 2 : Pusat Santuari Penyu Cherating, Warung Aziz Satar & Taman Rekreasi dan Mini Zoo Kemaman

Assalamualaikum
tajuk entry paling panjang setakat ni.muehaha
lepas check out, kami ke Pusat Santuari Penyu Cherating
dalam 10-15 minit je perjalanan naik kereta dari Residence Inn Cherating.
landmark nak ke Pusat Sanctuary Penyu ni Club Med. hotel exclusive ni. teringin nak masuk tapi tak mampu la iollss ni..pandang dari jauh jea la.haha

tempat pameran




Warung Aziz Satar
first time singgah sini. kedai biasa tapi banyak pilihan makanan.terletak di Taman Geliga, Kemaman.betul2 tepi jalan. tempat ni memang popular kat Kuala Kemaman dan selalu ramai orang .nik ingatkan jual satar jea. rupanya ada makanan panas2, nasi campur, makanan celup tepung,
kat sini pakai sistem layan diri. kena order, tunggu dan amik sendiri kat kaunter

singgah sini nik dan en hubby tak makan nasi pun. layan satar, kerepok lekor, udang n sotong celup tepung.sedapppp.makan ni pun dah kenyang.
udang celup tepung
satar dan sotong celup tepung

Taman Rekreasi dan Mini Zoo Kemaman
sebelum check in kami jalan2 ker Taman Rekreasi dan Mini Zoo Kemaman.
parking agak jauh dari pintu zoo. kena cross jalan.
nama pun mini zoo, so binatang pun tak banyak yang ada.

harga tiket
pintu gerbang Taman Rekreasi dan Mini Zoo Kemaman

mini train ni akan bawa korang dari pintu masuk ke kawasan dalam.lepas tu korang kena jalan kaki la
tak ramai orang masa nik pegi tu so bila sampai je kat zoo ni, lepas beli tiket terus kena naik ni




gajah ni seolah-olah macam say hai lak kat kami.haha. mula2 dia pandang tempat lain. tetiba kami sampai kat kandang, dia pusing. terus angkat belalai. comel :)



kat sini ada jambatan gantung.lain dari zoo yang nik pernah pegi. boleh tahan panjang jugak jambatan gantung ni.




ada kolam untuk mandi-manda




cukup untuk hari kedua.next entry kita citer hotel untuk malam kedua kami di Cherating

No comments:

Post a Comment

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^