Wednesday, November 18, 2015

Percutian di Cherating - Kemaman | Suria Cherating Beach Resort

Assalamualaikum
malam kedua di Cherating, kami check-in di Suria Cherating Beach Resort. bilik kami belum ready rupanya.masa ni dah pukul 3 lebih kot. ni mesti ramai yang check out lambat.lebih setengah jam jugak la tunggu bilik siap kemas.
lobby

ni bilik kami. dua katil single
tak ada balkoni.bilik mengadap pantai, tapi nampak pantai skit jea. yang lebihnya nampak pokok jea..perabot di bilik ini nampak lama, tapi bersih

old school lagi tv nya.kebanyakan hotel dah letak lcd tv kot.hihi
dalam almari ada iron. ni memang nik suka.senang
tiolet dia biasa sangat .macam tiolet kat rumah sendiri jea.







swimming pool sebelah pantai jea,nak ke pantai boleh jalan kaki. ni private beach so tak crowded dengan orang luar.lepas mandi-manda dekat pantai, korang boleh terjun kat swimming pool lak.






sempat call room services.order makanan..malas nak kuar.penat siang hari jalan2 tak hilan lagi.
harga berpatutan.portion banyak. rasa sedap

gambar hp. kabur jea.muehaha
sarapan pagi kami. makanan biasa2 aje, tak banyak pilihan
macam tak cuci dengan elok jea cawan, sudu dan pinggan dekat restoran ni. main celup-celup je pinggan, cawan kotor dalam air kot. ermmmm

sebelum check out, singgah pantai jab.

ada kawasan antara pantai dan swimming pool.sesuai tuk macam2 aktiviti. siap ada dewan terbuka lagi tu. tuk family day or company trip ni best jugak :)


Suria Cherating Beach Resort
KM32.5, Jalan Kuantan/Kemaman,
26080 Cherating, Pahang
Tel : +609 581 9898
Fax : +609 581 9797

InsyaAllah lain kali datang lagi tapi kita stay kat tempat lain plak. hehe. ;)

1 comment:

  1. tak penah lagi stay kat sini
    cherating mmg kami tak penah lagi stay ...selalu pi cherating tp tido kat kuantan atau paka ...atau kat kijal tu

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^