Wednesday, November 11, 2015

Percutian di Cherating - Kemaman | Residence Inn Cherating

Assalamualaikum

since kami berdua tak pernah lagi holiday bersama ke Pahang. so kami pilih ke Pahang .
holiday ni kategori last minutes holiday sebab plan seminggu sebelum pergi.cuma cuti tu dah lama apply. alang-alang dah cuti 4 hari kan kena la jalan-jalan.

bukan senang nak booking hotel kalau plan last minutes, lagi2 time weekend kan. but en hubby berjaya booking. nasib baik ade lagi bilik kalau tak tidur kat dalam kete jea la:)
gigih la en hubby call hotel untuk booking .Tq B. sayang awak lebih la.

yang best booking 2 hotel untuk holiday 3 hari 2 malam kami di Cherating.
ingat nak ke Impiana tapi dah fully book. so end up booked kat Residence Inn Cherating untuk malam pertama kat Cherating.




kami stay 1 malam kat Residence Inn Cherating.  RM185.00 rate satu malam termasuk breakfast. rate company.honestly, bilik hotel biasa2 je. ok la dari segi kebersihan dan keselesaan, semua bilik facing swimming pool. so sebelum masuk bilik dah jumpa pool dulu :)
Residence Inn Cherating jauh skit dari Pantai Cherating.
bilik hotel ni sediakan WiFi free.maybe ramai orang kadang-kadang slow. tak dapat nak update  kat instagram :)




bilik kat tingkat 3. phewww.
ini bilik nyer... Executive Deluxe room. bilik dah pakej sekali dengan breakfast
bilik sederhana besar.








bilik air yang luas. Air paip pun laju je.




toiletries dulu2 teruja betul ngan toiletries comel2 ni.selalu gak bawak balik rumah.sekarang dah tak minat so tak bawak balik apa-apa.tinggal jea kat hotel :)

 ini view dari balcony kami

if malas nak keluar, boleh order food dari menu room service
harga standard hotel la


sarapan pagi tak banyak menu. last2 menu ni jea nik makan
jadi la tuk alas perut

so far puas hati stay sini walaupun 1 malam jea
sangat rekomen those yang ada anak-anak, mesti suka dengan swimming pool kat hotel ni.

Residence Inn Cherating 
Address: Lot 826 Mukim Sungai Karang Kuantan, 26080 Cherating
Phone:09-581 9333



No comments:

Post a Comment

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^