Saturday, November 14, 2015

ragam 9 bulan Abang Iman

Assalamualaikum
arini Muhammad Iman Zharif dah 9 bulan.Syukur Alhamdulillah bambam makin aktif dan membesar dengan sihat. dah 9 bulan , gigi belum ada lagi
dia suka sangat nak berdiri. boleh berdiri dan berjalan tapi kena ada tempat nak berpaut, sofa ke, kerusi ke, meja ker. terus laju je dia berdiri dan jalan.
suka makan.sebab tu walaupun aktif badan tetap bambam.adik nik, Mama bambam tak strict sangat bab makan ni. sesekali bagi jea makan manis2.nenek bambam suap jea apa2 pun. bambam bab makanan tak pernah tolak.haha

dia dah mula kenal orang,dah kenal muka parents dia,so dia tak nak kat orang lain. pagi2 Mamanya tinggal kat pengasuh mesti menangis mengada nak ikut. Mama ambik dari kerja, muka excited, bila letak dalam carseat terus teriak.haha..tak bebas kot dalam carseat tu. budak aktif kan. tapi kalau umpan dengan makanan terus senyap.seee budak bambam ni makanan tak pernah tolak.haha

skarang dah pandai berebut remote tv dengan nenek. sabar jea la..suka main2 bawah meja, suka tarik langsir.hahaha..suka menjerit.macam2 ragam Iman ni.happy tengok perkembangan dia.dah pandai buat muka busuk..muehaha..sapa ajar Iman ni.kikiki

budak manja tak nak dengar kata, tersepit tangan.haha.larang tak mau dengar.padan
alololo...tengok gambar ni.rasa nak gigit jea pipi dia.hihi
budak bambam banyak akal dah pandai panjat..panjat kat sofa.panjat kat badan orang
suka panjat walker instead of naik walker.
aksi panjat walker yang berjaya Mama bambam snap. gigih. muka bangga dapat panjat walker.




muka bangga..haha
suka gelak mengekek.melting bila Iman senyum

menangis or diam bila dengan bunyi vacum.
tengok vacum pun takut.apa daa..tak macho la.kahkahkah

main sorang2 yea bambam.sian dia.mintak adik tau.
amboi...buat pe bawah meja tu. untung la dapat berdiri bawah meja.haha
selain suka panjat walker, Iman pun suka panjat orang.haha..
kali ni papa jadi mangsa.haha



gambar latest.rahsia tembam
makanan dan bambam sukar di pisahkan.muehaha

rambut baru Iman.mulut bising macam nak bercakap

senang hati nampak bambam :)


last but not least, happy 9 months sayang manja mengada-ngada Teh
May Allah bless u sayang
stay cute

No comments:

Post a Comment

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^