Saturday, December 26, 2015

My Sister's Wedding Preparation | Fresh Flower for dulang hantaran

Assalamualaikum

pagi tadi ikut adik ker Petaling Street tuk cari fresh flowers.adik dah decided nak guna fresh flowers untuk hantaran.adik ada 3 hantaran jea. so tak ada la borong banyak bunga pun.

ada pro and cons guna fresh flowers ni.
fresh flowers of course cepat layu. tapi bukan nak guna bunga tuk majlis 7 hari 7 malam kan.paling lama pun untuk 1 hari jea. so solutionnya, kena cari bunga yang tahan lama dan tak cepat layu.

selalunya kena beli and gubah malam sebelum majlis. bila artificial flower dah boleh siap gubah awal. if guna artificial flower, bahan-bahan hiasan tu boleh di simpan dan di recycle.
tapi ni adik last, so dah tak ada sapa nak recycle pun.confirm kalau simpan pun last2 buang jugak kalau just untuk biar habuk meleket. tak kuasa la iolls nak simpan

kalau pandai cari artificial flower pun boleh nampak macam fresh flower. maybe sebab tu jugak la fresh flower lagi murah dari yang artificial flower. 

high recommended untuk sesiapa yang nak cari bunga yang segar,cantik,berkualiti dan murah. rambang mata tengok bunga kat sini, dan harganya pun berpatutan.tak menyesal beli di Petaling Street ni.









 sejambak bunga yang dah siap gubah RM40 jea.
senang sebenarnya nak jadi romantik ni uollss.haha



 bawah ni semua bunga yang di import. nak beli bunga hydrangea but harga dia RM18 sebatang. phewww..cancel.cari bunga lain.haha



gambar bunga2 kat atas ni semua dari kedai Weng Hoa Flower Boutique

Weng Hoa Flower Boutique Sdn Bhd
1 Lorong Hang Lekir, Off Jalan Hnag Lekir, (Jln Cecil)
50 000, Kuala Lumpur
www.wenghoa.com
03-2032 5288
 ni kedai kedua. kat sini kami beli bunga ros


i wish Petaling Street ni sebelah rumah jea.
so boleh borong fresh flowers selalu. wink wink

pstttt..esok majlis akad nikah adik nik,doakan majlis berjalan lancar yea. fuhhhh..kakak pengantin yang berdebar ni. muehaha..ok. tipu sangat kan. kakak pengantin relax jea, cuma kelam kabut skit arini. penet weyyy. macam kita pulak yang nak nikah.muehaha. nanti kita update lagi. tungguuuu.
#idznigettingmarried #KamalIdzni #KamalwedsIdzni #KamalIdznitietheknot

1 comment:

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^