Tuesday, December 29, 2015

Review Sister’s Wedding Nik Idzni Dalila & Kamal Effendi | Majlis Akad Nikah (Camera Family)

Assalamualaikum

Alhamdulillah, adik bongsu iolss akhir nya bernikah dengan jejaka pilihan hatinya.wink wink
dan Alhamdulillah majlis berjalan lancar. bukan senang nak plan majlis bila pengantin jauh ni but berjaya akhirnya. kawen sudah.haha
majlis resepsi bulan 5 tahun depan. tunggu adik abis study dulu.
bertambah lagi menantu lelaki dalam family dan ni majlis nikah terakhir tuk adik beradik kami.
tak tahu la kot abang kita nak nikah kali ketiga kan.ok dah.tu citer lain.muehaha

nak share perjalanan ringkas majlis akad nikah adik bongsu kami
majlis akad nikah berlangsung pada 27 December 2015 jam 12.00 tengah hari di Masjid Wilayah Persekutuan, Jalan Duta. so kat sini just share gambar yang ada daripada kamera adik yang en hubby dan nik snapkan. nanti kalau dah siap gambar dari OP, kita share lagi

muka masam jea. tak hensem la Iman.baju melayu dah lawa dah
kecik besar kecik besar jea tengok bambam ni.geram tau..haha
baju melayu lawa ni Tok Ma yang jahitkan. untung la Iman.
dengan Mamanya.tak duk diam budak bambam sorang ni.haha
my en hubby. tak sempat snap gambar pun dengan en hubby. ni jea gambar yang ada. sedeyyy
dewan nikah kat Anjung C. tapi nik ke Anjung B dulu nak hantar doorgift kat Dewan Muslimat.sebab lepas akad nikah adik akan buat jamuan kat sini
luas kawasan dewannya. muat dalam 200 orang tetamu.

dah susun doorgift kami ke Anjung C kat Dewan Nikah untuk majlis akad nikah adik
makanan pun dah siap sedia dah. bagus betul
masuk dewan nikah, pengantin tengah dengar khutbah.haha
nasib baik tak terlepas.




 muka familiar??hihi..mesti ada antara blogger kenal kot
adik ipar iolls pun blogger jugak. Kamal Effendi namanya. tapi kita tak pernah kenal pun masa dia aktif blog.korang kenal?
tepat jam 12.36 pm, adik dan Kamal officially husband ad wife.Alhamdulillah



ni anak saudara nik. untung la dapat bergambar dengan Ameera Zaini


 gambar banyak dari tepi. sebab tak nak ganggu OP.huhu







 family angkat adik.sanggup tunggu sampai abis majlis.terima kasih.

kawan2 adik.terima kasih memeriahkan majlis.
ada kawan2 yang balik dari London semata2 nak meraikan majlis adik.






pengantin dan bridemades


majlis akad nikah setel lebih kurang jam 1 petang and then lepas bergambar gerak ke dewan makan. sibuk budak bambam ni makan.kat tangan tu selalu jea ada makanan.haha

Ibu tengok Iman ni.dia kacau Keisha la


hantaran pihak lelaki.cantik sangat gubahan hantarannya. 


anak saudara sulung nik.Tq Im banyak tolong Teh. angkat doorgift tu. Im the best la.
okay next giliran Im lak yea. cari calon cepat.muehaha


 nak balik sempat paksa en hubby snap gambar
gambar family tak banyak.biasa la.pengantin popular sangat.
ramai pulak yang nak bergambar. 

adik nik dan bakal suami dia kenal dan berkawan tak sampai setahun pun
kenal pun dalam sebulan dua, then terus buat keputusan untuk nikah.kenal di instagram.klass ko dik.haha. tapi sebelum decide kenalah solat istikharah dulu
bercinta lama-lama pun tak guna. mambazir masa, duit dan air mata.so better percepatkan benda yang baik. yang penting dapat restu family.

untuk adik bongsu, Nik Idzni Dalila dan adik ipar Kamal Effendi,
 i wish u both happiness till Jannah. semoga u both saling melengkapi antara satu sama lain dan menjadi sebuah keluarga yg sakinah, mawaddah dan wa rahmah.

4 comments:

  1. Semoga pasangan pengantin kekal bahagia hingga ke syurga..
    Aamiin!!
    Geram ibu tgk bambam awak tu nik.. ;)

    ReplyDelete
  2. wahhh. congrats dapat orang baru dalam family.. =)

    ReplyDelete
  3. Nampak meriah majlis akad nikahnya ni.. moga pasangan baru ni diberikan rahmat dan berkat-Nya.. moga kekal jodoh dan cepat dpt anak..

    ReplyDelete
  4. Tahniah kak dpt tmbh fmili... :)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^