Monday, November 30, 2015

6th Wedding Anniversary Part 1 | Surprise dari Hubby

Assalamualaikum
ooppsss.tetiba ada part 1 plak kan. sebenarnya kalau boleh nak update satu entry terus, letak gambar banyak-banyak and then publish. tapi tak sempat nak karang ayat.so update part 1 dulu yea.

Alhamdulillah, 29hb November 2015 genap 6 tahun jadi kekasih halal en hubby.
as usual, suka nau en hubby hantar bunga kat opis. tak tau ker isteri dia ni pemalu. of course happy tapi terpaksa cover line.kembang kempis hidung dapat bunga. harap tak ada yang perasan. muehaha.

6 kuntum bunga daisy bermakna 6 tahun usia perkahwinan kami. cakap la kita over pun,iolls tak kisah.haha. beria letak banyak gambar bunga macam dalam 10 jambak bunga jea. padahal sejambak jea pun..but kenangan ni. first time dapat bunga daisy.selalu bunga ros jea.rasa syok bila ada fresh flower dalam bilik. rasa fresh sangat.last dapat bunga masa birthday bulan 8 aritu. bunga tu pun dah mengering tepi katil.muehaha

TQ for making my heart smile, i thank you endlessly

so beautiful
daisy. how sweet they smell.













6 years together
Happy Anniversary to the love of my life. Alhamdulillah, Allah masih panjangkan jodoh kami. thank you for a wonderful 6 years. terima kasih kerana jadi suami terbaik untuk sayang. tempat selalu berkongsi rasa sedih, gembira dan berkongsi cerita dan rahsia..kita bersama saat susah senang, dan hingga ke hari ni masih bersama. semoga ikatan kami ini berkekalan hingga ke Syurga.
 I Love You So Much Hubby. Lillahi Taala

pssttt!!!
kejutan untuk suami.tungguuuuuuu.supriseee....muehahaha

Thursday, November 26, 2015

Mini Family Day @ Villa Dua Puluh Sembilan Part 2

Assalamualaikum

sambung cerita mini family day di Villa Dua Puluh Sembilan.
villa ni ada swimming pool, so terjun kolam la kami petang tu. nik just rendam kaki dalam air jea.sebab ingat nak mandi malam2 masa bbq nanti.haha

Iman berenang terus petang tu.mula2 testing letak kaki dia tepi pool. tak ada respon. and then tetiba dia sentuh air dengan tangan, muka dah mula excited. letak dalam pelampung tapi sekejab jea bertahan. tak best sebab tangan tak sampai sangat nak main air kot.nak tak nak kena pegang la. senyum lebar Iman. happy jea. lebih 2 jam jugak la dalam pool. tangan kecut dah pun, still sibuk nak turun balik mandi.haha.suka mandi kolam rupanya Iman ni.

aksi2 Iman di kolam renang. first time ni. so Teh rakam banyak2 gambar tuk Iman .
fokus dekat muka budak excited ni.haha



panas la mama



ermmm. pelampung ni tak best la..tengok muka masam saya :)






 tak puas lagi mandi pool. papa lak yang jaga.suka sangat la bila orang pegang dia macam ni.


adik dah prepare siap-siap menu macam ayam,udang, sotong dan ikan untuk aktiviti bbq malamnya. makan nasi arab kami aritu. senang pakai pes ni jea.sedap.




air soda




yummy. jemput tengok


budak kecik berdua ni tak tido. Iman ni baru bangun.maybe lapar agaknya. tu tersedar balik.macam tau2 jea makanan banyak Iman ni. ada ikan siakap khas untuk Iman.


yang Keisha ni mmg biasa susah nak tido.hihi

selain tu ada acara sambut bday Ibu Keisha. sambut simple sangat. potong kek pun lambat sebab Keisha mengamuk nak tido. haha
happy bday Ja. welcome to 3 series club.ada geng dah.haha
esoknya sempat lagi mandi manda. sambil ber bbq lagi.
kali ni mak cik2 Iman dan Keisha yang terlebih excited berendam.haha
sebelum balik singgah Pantai Teluk Kemang dulu
alolo.sedih nak balik yea Iman. nanti kita holiday lagi k

sorry. tak perasan la ada signboard no camera. motif tak nak orang snap pic? haha
singgah minum air coconut shake kat sini.rasa biasa jea.


cendol


budak comot. muka budak yang sentiasa akan di rindui.Teh luv u man2.

last entry mini family day kami. hanya 2 hari 1 malam jea. tapi seronok sangat. hope dapat buat aktiviti ni setiap tahun. tunggu cik su balik dari London nanti k :)