Monday, January 25, 2016

6th Wedding Anniversary Part 5 | Anniversary Gateway: Grand Lexis, Port Dickson

Assalamualaikum
 finally managed to post this entry. dari minggu lepas nak post tak sempat
anniversary kali ni nak feeling tidur kat hotel best sikit
tempat yang dituju. Grand Lexis, Port Dickson :)
Port Dickson lagi? ngehngehngeh. percutian pertama untuk tahun 2016. tersangatlah awesome.

entry kali ini akan super duper panjang dan penuh dengan gambar. snap by me and en hubby..hehe. tak kisah la kan ada orang nak tengok ke idok yang penting nak tempek semua gambar yang iolls snap. kenangan ni.tahun bila la dapat stay kat sini lagi.


Alhamdulillah. sampai akhirnya.
waktu check-in hotel ni jam 4 petang. masa check in boleh tahan ramai orang. kena beratur gak la masa check in ni. payment dah buat online so tak perlu deposit. 
 nak ke bilik kena naik buggy.
finally dapat bilik. our room 2003A. Deluxe Pool Villa.
saiz biliknya 667 sq.ft. bagi nik dah cukup luas untuk kami berdua
bilik ni ada 1 King Size Bed. bilik sebelum disepahkan
bilik ni ada aircond dan kipas. happy kot. iolls ni jenis makhluk yang tak boleh tido dengan aircord sepanjang malam. 
pandangan bilik tido dari sudut lain 








glass panel for underneath seawater viewing. masa check in ni air belum pasang lagi.






 ni paling wajib ada and mesti nak benda ni ada kalau holiday kat mana2, iron dan iron board.. kadang2 gigih bawak iron sendiri.






 wifi free
harga souvenir
dapur kering. 
dapur ada microwave, kettle, pinggan, mangguk, sudu, garfu, pisau, cawan, gelas, so kalau sapa yang nak bawak instand food tu silakan. boleh panaskan guna microwave.




nescafe, tea, creamer pun ada.




setel part bilik..jom terjah bathroom lak
separate toilet dan shower.sorang nak tunaikan hajat, sorang nak mandi pon tak ada hal.
memang luas gila dan sangat la bersih.











weee.excited


ini yang paling best ^_^ private swimming pool
taklah terlalu besar tuk gaya kuak lentang but boleh lah nak berendam.
setiap bilik dekat hotel ni ada disediakan private pool, sesuai untuk mereka yg nak kan privacy  macam weoll. 








pelampung oren yang disediakan bagi mereka tak pandai berenang macam iollls
petang merayau tengok kawasan grand lexis
 bilik kami dari pandangan belakang.haha














public pool




ni garden villa.ada upper unit dan lower unit




phewww.banyak sangat gambar.semua iolls nak letak. kalau boleh setiap sudut tempat nak snap dan tempek gambar kat blog ni.gigih kan.kikiki

lepas dah round2 kawasan grand lexis, terjun pool la apa lagi. 

lepas penat menyelam tu, makan malam kat bilik jea.
bagus kat sini. boleh order makanan 24 jam yea. ada menu untuk breakfast. all day dan supper. for sure korang tak kan berlapar punya. yang penting sedia duit jea.hihi
order di Duyung Restaurent
menu2.banyak sangat pilihan makanan pun pening jugak nak pilih














menu yang kami order. siap ngan dessert bagai.haha..feeling orang kaya sangat ni. 
tak pe. balik ni kita makan meggi jea.kihkihkih
en hubby tekak melayu so dia order nasi. nama menu lupa.haha
nik tekak western malam tu so makan Fettuccini Carbonara dan Baked Cheesecake
watermalen juice tu kongsi berdua :)










hari kedua, pagi2 aktiviti biasa la. kami breakfast. 
pilihan makanan tak banyak pun.biasa2 jea.
lepas breakfast, berendam lagi dalam private pool.
mirror selfie sebelum check out






last entry untuk 6th wedding anniversary.
apa yang nik harapkan moga perkahwinan ni terus berkekalan.moga Allah sentiasa panjangkan jodoh kami,murahkan rezeki kami dan kurniakan kami anak yg soleh dan solehah..aminnnn

tq dear husband for anniversary getaway. me luv u so much.

Grand Lexis,Port Dickson
Batu 2 Jalan Seremban 71000 Port Dickson
6-06-6532000
reservations@grandlexispd.com

1 comment:

  1. hotel ni memang best...dah pernah jgk pergi utk anniversary...happy anniversary awak

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^