Thursday, January 21, 2016

LA Girl Flat Finish Pigment Gloss

Assalamualaikum

tetiba jea datang idea nak buat entry review produk bagai. bagi can la nak feeling beauty blogger lak. muehaha..nik ni sebenarnya bukan minat sangat bab2 make up ni. kalau beli pun setakat lipstik dan compact powder jea.brand pun murah2 jual kat Watson. tapi sejak dua menjak ni dah mula start suka beli alat mekap.huhu

nak review satu produk dari LA Girl iaitu LA Girl Flat Finish Pigment Gloss
ramai sangat orang dok jual kat instagram. lama-lama teruja nak cuba,
ada 16 shades semuanya. but nik beli 2 jea dulu.
nice packaging dan design. senang nak letak dalam handbag.
quite pigmented. apply 1 layer pun ok.texture dia creamy dan glossy tapi bila kering dia akan jadi matte. jenis matte ni selalunya kering skit, so pakai lip balm dulu tuk elak bibir terlalu kering.
   dah test pakai sehari. long lasting uolls. even lepas makan dan minum pun tak payah nak touch up sangat. but tahan lama mana dekat bibir bergantung apa yang korang makan. kalau makanan yang berminyak of course akan cepat pudar.
ada bau tak tau nak descibe bau apa.tapi tak strong pun baunya.
swatches on my hand. color pilihan nik
left to right. Bazaar and Dreamy
harga memang tak mahal, mampu milik.
banyak pilihan warna yang available ikut citarasa uols.warna dari warna nude sampai ungu gelap
sticky kalau korang tekap dua2 bibir. akan rasa macam ada benda melekat kat bibir.
akan rasa heavy dekat bibir compare dengan Matte Lip Cream by Fame Cosmetics. but iolls ok jea. still tak rasa terganggu pun. warna akan transfer bila nik try tekap dekat tangan or tisu but looks good lagi dekat bibir, maybe sebab apply byk layer kot.hihi
kalau nak cuci betol2 bersih kena guna makeup remover or minyak baby/minyak zaitun.

on my lips
Dreamy
Bazaar
nak lagi jelas boleh tengok lip swatches dari you tube
Shaaanxo 

KathleenLights 

BeautywithEmilyFox

CoffeeBreakwithDani


itsjudytime

first time guna terus teruja untuk tambah koleksi warna yang lain. serious korang kena try.
 rugi sangat-sangat sapa yang tak ada LA Girl Flat Finish Pigment Gloss ni dalam koleksi.
 at least kena ada satu warna.hihi

nik beli online dengan Wanee Annuar
019 563 3934

1 comment:

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^