Saturday, February 20, 2016

Review Sister’s Wedding Nik Idzni Dalila & Kamal Effendi | Hantaran Akad Nikah

Assalamualaikum
gambar semua dari kamera sendiri sebab tu tak brapa nak cantik.
tapi tak pe la kan. dari tak ada gambar langsung.huhu
okey kali ni review pasal hantaran.sebelum majlis akah nikah dah ada cerita sal beli bunga dekat mana [ENTRI INI]. throwback balik kat mana kami beli bunga fresh flower.

its just a simple hantaran. adik buat sendiri je.
puas hati sebab dia tahu apa yang dia nak.untuk akad nikah adik just buat 3 dulang sahaja.
adik memang orang yang kreatif bab gubahan or hiasan ni. 
kami siap ke Petaling Street beli bunga.yang guna skit jea. lebih buat hiasan kat bilik jea.haha
adik ada guna balik polisterin berbentuk bantal yang kakaknya guna masa kenduri tahun lepas2.[ENTRI INI]

kalau ikut family sebelah pengantin perempuan ni, sebelum akad nikah lagi kata tak payah ada hantaran pun takpe. sebab tu semua adat kan. bukan benda wajib pun.tapi family lelaki nak bawak jugak walaupun skit. kiranya tak ada la datang dengan tangan kosong . so masa majlis akad nikah ada 3 dulang hantaran berbalas 3. 

hantaran perempuan kepada lelaki.( 3 dulang hantaran)
cincin, makanan 2 dulang


hantaran pihak lelaki
cantik sangat gubahannya kan.penuh bunga.



1 comment:

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^