Sunday, March 27, 2016

Doctor in the family

Assalamualaikum
Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah...adik nik lulus her final year exam. 
a big congratulations to Doctor Nik Idzni Dalila binti Nik Mahmud.
akhirnyaaa.hard work paid off. i'm so proud of you. 
Ma dan Ku confirm lagi bangga dengan Adik. Terima Kasih sebab penuhi impian ayah kita tuk sekurang-kurang ada sorang anak dia jadi doktor. impian yang kakak2 tak mampu tunaikan.
times flies.macam baru semalam hantar adik kat KLIA tuk sambung study kat UK.haha
ayat klise sangat kan. but tu yang iolls rasa.

sedar tak sedar dah 4 tahun sejak adik dapat tahu yang dia ada kanser.
mata tiba2 masuk habuk baca entry adik kat blog.tulisan ikhlas dari hati.korang nak baca entry penuh baca [ENTRY] ni.from a stage 4 cancer fighter to a doctor.
wishing you all the best adik. May Allah swt ease everything you do.
moga jadi inspirasi buat ramai orang 
#fromastage4cancerfightertoaDr #‎cancerfighter‬
ni lagi sorang.buat mata kita tetiba berair baca entry dia kat IG.
bukan senang dapat baca luahan Kamal Effendi. 
adik tunaikan impian Ma dan Ayah kita.Allah tunaikan impian adik
semoga berbahagia dik.May Allah bless both of you.

saya bangga dengan semua adik2 saya. ujian kami berbeza2.tak mampu nak cerita satu2. 
may Allah ease us in every difficult thing,percaya yang ujian Allah tanda Allah sayang. 
just banyakkan berdoa, tawakal dan redha. insyaallah Allah akan berikan yang terbaik untuk kita semua.


3 comments:

  1. Benar-benar inspirasi. Salam tahniah!
    Terima kasih berkongsi kisah. Sebaik2 takdir buat kalian. Allahumma aameen.

    ReplyDelete
  2. tahniah buat nik and family..tumpang bangga sekali..
    sungguh tabah dan sabarnya adik nik..

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^