Thursday, March 10, 2016

Review Sister’s Wedding Nik Idzni Dalila & Kamal Effendi | Family Picture + Review Baju Family

Assalamualaikum tuk semua. hai untuk stalker.u know who you are.kikiki
 so, hari ni update gambar family masa akad nikah adik
gambar family yang tak pernah nak menjadi sekarang ni.sebab susah nak susun atur dah.
saiz semua tak sama.kikiki..tapi ni kira ok la. nampak la muka sorang2 walaupun ada yang terlindung.redha jea la labu.haha
cantik dewan nikah kat Masjid Wilayah ni. no wonder syarat tak boleh pasang pelamin kat sini
background kat belakang dah cukup lawa.bersih kawasannya.
 ramai yang tak tahu nik sebenarnya ada sorang abang dan sorang kakak.
nik anak ketiga dari 7 beradik. ramai yang ingat nik anak sulungsebab jauh skit jarak beza umur dengan abang dan kakak nik. kami sekolah menengah, kakak dan abang dah kerja :)

 sorang tak ada dalam gambar, anak saudara nik tak dapat join sebab tengah final exam masa ni.
rugi sangat.kalau tak dah lengkap kita satu family. susah dah nak bergambar macam ni lagi.



“No family is perfect… we argue, we fight. We even stop talking to each other at times.
But in the end, family is family… The love will always be there.”
- Anonymous-

dua orang budak kecik tido lak.
tinggal la budak kecik mek lopa kat belakang tu.
 family kakak.dah besar anak2 saudara iolls.dah anak dara pun.

cerita kain dan prada lace [ENTRY INI]
sebahagian family memang guna kain yang sama.
family kakak dan abang kami just send contoh kain and then diorang cari kain yang seakan sama.
nak bagi kain warna maroon ni naik, kami guna prada lace warna kuning.
bahagian bawah buat sedikit kembang so akan nampak kain flowy
baju Melayu beli kat Jakel. beli baju siap. tak ada masa nak cari tailor baju melayu kat sini.huhu
baju melayu Iman, Tok Ma yang jahitkan.malam sebelum akad nikah baru siap.gigih Tok Ma jahit baju cucu :)

detail lace di tangan. 
harga jubah makin mengarut skarang ni. so better jahit sendiri kalau ada yang boleh jahitkan. 
lagipun bukan senang nak cari jubah sama warna dengan apa yang kita nak.
harga upah rm50.bajet 1 pasang jubah under RM 90 jea.
last entry kita update sal outdoor photoshoot lak. k bye

No comments:

Post a Comment

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^