Saturday, April 2, 2016

Online Shopping | Maybelline FIT ME Foundation Matte & Poreless

Assalamualaikum
dah lama tak buat review. so hari ni nak buat review salah satu foundation favourite iolls.
memang susah nak cari foundation yang sesuai dengan kulit nik yang super oily yang sangat la annoying ni.even ada mention oil free pun, still tak tahan lama kat muka iolls.
sejak dua menjak ni rajin lah duk usha youtube.
skit2 dah tahu ciri2 foundation yang sesuai dengan kulit sendiri

nik tengok dekat youtube ramai beauty guru review bagus sal Maybelline Fit Me Matte + Poreless Foundation ni so makin bersemangat iolls nak beli.walaupun tahu foundation ni maybe takkan berkesan untuk nik but tak salah kalau try dulu kan.
packaging Maybelline Fit Me Matte + Poreless Foundation
glass bottle dan penutup black plastic

tak ada pump. botol macam ni kadang2 buat nik terlebih tuang so kena hati2
boleh apply dengan macam2 cara. guna jari, sponge, beauty blender or brush makeup
nik prefer sponge.

nik beli this foundation shade Warm Nude Beige Chaud 128 . 
formula light to medium coverage.
boleh build up untuk dapat kan full coverage. but iolls jenis tak suka pakai tebal2.
texture sangat halus dan ringan. tak sticky.senang nak apply dan blend out.
 nampak natural aje kat muka. 
yang paling penting, foundation jenis matte finish means tak ada tinggalkan glowing di muka iolls.

foundation ni worth a try. lagi2 untuk kulit yang oily. harga sangat affordable

cara nik apply foundation
1. nik pakai Biore UV Face Milk or Maybelline Baby Skin Instant Pore Eraser Primer as a primer. 
untuk bagi foundation tahan lama kat kulit. nik tak pakai moisturizer sebab akan buat kulit nikclagi oily dan break out.
2. untuk better finish bila apply foundation, nik prefer dap foundation dekat muka guna sponge or sapu guna brush dari ST cream foundation brush daripada guna tangan.  hasil foundation lebih rata. tak ada la bercapuk foundation tu nanti. tips nya less is more. pakai 1 layer dulu, kalau tak cukup coverage boleh apply lagi 1 layer. untuk area nose dan pipi, nik selalu sapu secara membulat, trick untuk tutup pores.teknik ni sangat2 la membantu. haha..hasil mengadap you tube.dapat la ilmu.
iolls bukan beauty blogger. share video orang lain dari you tube jea mampu.huhu
korang boleh tengok tutorial ni untuk tutup pores
lelaki tau bagi tips. kau mampu.haha

3. set foundation guna powder untuk tahan lebih lama.dap2 powder guna brush. powder ni next etry iolls review k . suka powder ni sebab tak ubah warna foundation yang kita tempek kat muka tadi.
kita bukan make up artis tau. just nak share cara kita apply foundation untuk kurangkan minyak dekat muka.cara ni sesuai untuk nik, maybe tak sesuai tuk awak2 semua. sila jangan kecam saya.hihi.if ada suggestion lebih baik komen tau.
macam dulu muka nik ni kalau pergi kerja, belum keluar rumah pun confirm kulit dan start berminyak boleh buat goreng udang,ngehngehngeh.tapi setakat pakai foundation ni skali dengan primer, muka kurang berminyak tapi still kena touch up la

nik order foundation dekat online seller sebab product ni tak ada jual kat malaysia.
selalunya tak akan ada stock.so kena tunggu order lebih kurang dalam 4-6 minggu.
so sapa2 yang sanggup tunggu boleh order yea. skrang a.m.a.z.inc tengah open order.
a.m.a.z.inc
012-3449937
nik pakai foundation and make up bagai ni bukan untuk impress sapa2.
tak semua orang dilahirkan dapat wajah yang licin berseri macam che ta tapi kita ada hak tuk kelihatan 'presentable'. so tak salah pun nak ber make up. yang nak kekalkan natural beauty pun sila kan, pilihan masing2. so no kutuk2 no perli2 tau.
k bye.

1 comment:

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^