Saturday, May 14, 2016

Daiso Detergent for Puff and Sponge

Assalamualaikum
walau jarang bermake up at least ada jugaklah make up brushes dan sponge.
nak jaga bagi bersih harus la kena cuci.
nik cuci make up brushes dan sponge sekali dalam masa 2 minggu. selalu masa weekend la.
kat pasaran ada banyak produk yang korang boleh beli dan terus pakai untuk bersihkan berus makeup korang.  baru2 ni nik try Daiso Detergent for Puff and Sponge. state kat situ tuk bersihkan puff and sponge . tapi nik guna untuk cuci brushes jugak. beli ni dekat kat Daiso IOI Mall Puchong. harga RM5.30 sebotol.ni packagingnya :-)


 cara cuci sangat la simple.
basahkan berus or sponge. letak detergent kat berus or sponge. ambil berus and korang gosok dekat tapak tangan. lepas dah keluar segala kotoran tu bilas dengan air and then boleh kering atas tuala or tisu bersih.

before and after
boleh nampak beza dia.
 nice and clean
span
before
 after.tadaaa.sponge make up kita putih kembali :-)

No comments:

Post a Comment

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^