Tuesday, May 31, 2016

Nik Muhammad Ziyyad Ukael

Assalamualaikum
Alhamdulillah, operation adik berjalan lancar. baby dan ibu selamat,
baby was born via c-section.since baby premature sebab lahir masa kandungan adik 34 minggu so baby perlu admitted to NICU lebih kurang seminggu,
 paru-paru dia belum cukup matang, perlu kan bantuan pernafasan. 
adik pun lebih kurang seminggu jugak kena stay dekat hospital.

adik dapat jumpa baby hari ke 3. terpaksa guna wheelchair sebab agak susah nak bergerak sebab badan penuh dengan wayar.sebelah kanan cucuk ubat tahan sakit, and then kena drip untuk masukkan air dalam badan,ada 2 drain tuk buang sisa2 darah kotor lepas operation dan satu bekas untuk saluran air kencing.

nik dapat teman adik malam kedua. kuat semangat adik iolls sorang ni. tak ada skit riak wajah sakit or  sedih. sentiasa positif. happy seeing both of them sihat walafiat walaupun macam2 perkara jadi.

my baby nephew...Nik Muhammad Ziyyad Ukael
masa lahir berat baby Ziyyad 2.1kg.
kenangan di NICU Hospital Putrajaya. 
baby Ziyyad baby baik. jarang nangis. tido sepanjang hari.
 menangis pun kalau lapar or lepas membuang sebab tak selesa.haha
Baba curi2 ambik gambar dan video, walaupun pernah kena marah dekat nurse.
tak dapat peluk dan cium, dapat tgk video dan gambar Ziyyad pun jadi la ;-) 
rupa Ziyyad sebijik ikut rupa adik nik.haha.cuma hidung jea ikut Baba.

Baba tolong jangan kacau saya tido.hihi
sempat Ziyyad dan Ibu keluar sebelum majlis nikah adik bongsu kami.
sempat la bawak Ziyyad balik kampung jumpa nenek dan atok.
to Nik Muhammad Ziyyad Ukael, membesar dengan sihat dan kuat yea baby.
semoga sentiasa berada dalam lindunganNya.
selamat berpantang untuk Ibu Ziyyad. May Allah swt ease everything for you and ur lil one Ziyyad.

2 comments:

  1. Alahai comei nya.. sedap betul nama dia. semoga membesar menjadi anak yang baik hendakNya , Aamin.

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^